5 måder at få hjælp i kommandolinjen til Mac OS X

Uanset om du er en unix-nybegynder eller veteran til terminalen, hvis du bruger kommandolinjen, finder du ofte dig selv præcis, hvordan du bruger en bestemt kommando for enten at forstå kommandoerne fuld funktionalitet eller bare for at opdage den rigtige syntaks. Mange af os vil bare google en kommando, hvis vi ikke kan synes at få ting til at fungere ordentligt, men før du går den rute, kan du også prøve de tilgængelige ressourcer, der er bygget lige ind i Terminal.

Der er ingen skam i at behøve hjælp eller skal henvise til en manuel side, så her er fem måder at få hjælp på i kommandolinjen til OS X. Da de fleste af disse tricks er indbygget i kommandolinjen og ikke er OS X-specifik, vil arbejde på en Mac og mange andre Unix-variationer også som Linux.

5 tricks til at få øjeblikkelig kommandolinjehjælp i Mac OS X Terminal

KommandoHandling / Resultater
man (command)Vis den manuelle side for (kommando). fx: mand lsof
whatis (command)Vis et enkelt kortfattet resumé af den angivne kommando. fx: hvad er lsof
(command) --helpVis kommandobrugsoplysninger, herunder tilgængelige flag og korrekt syntaks. fx: lsof -hjælp
apropos (string)Søger i whatis-databasen for (streng), hjælpsom til at finde kommandoer. fx: apropos ssh
(command)+tab keyBegynd at skrive en kommando, og tryk på fanen Nøgle til autofuldførelse, eller for at liste de tilgængelige kommandoer, der starter med det indtastede præfiks.

Bemærk : Husk at fjerne parentesen () for at få hver kommando til at fungere korrekt.

I alle versioner af unix er man (manuelle) sider legitimt nyttige ressourcer, især for at opnå en bred forståelse af en bestemt kommando, når -hjælpsflagtricket ikke er tilstrækkeligt, eller apropos er for kort.

Nu, næste gang din geeky kollega fortæller dig at "RTFM", kan du skole dem på din viden om, at du har lært af de indbyggede terminalressourcer.

Har du et andet trick for at få hjælp i OS X Terminal? Bruger du mandsider eller -help-flag? Eller måske du bare google internettet til dit spørgsmål eller problem som mange af os tekniske arbejdere gør? De er alle gyldige tricks, men fordelene med de ovennævnte er, at de også arbejder offline, hvilket kan være rigtig praktisk i mange situationer. Og for dem, der er interesseret i at lære mere om kommandolinjen i OS X, har vi masser af Terminal tips her!