MAMP: Fra nul til webserver i 2 minutter

MAMP: Det står for Mac Apache MySql PHP, og det er et fantastisk opsætning til Mac-baserede webudviklere. I princippet tænker LAMP, men for OS X brugere, og i et færdigpakket, brugervenligt miljø, som også omfatter PHPMyAdmin, perl, python og SQL Lite.


MAMP leverer på alle disse fronter, og det gør det meget effektivt. MAMP er pænt, fordi du kan installere det (og slette det) uden at ændre noget "indbygget" til din OS X-installation, ikke manuelt tweaking apache, mysql, php osv., Det er alt sammen i et bundle. Hver fil, som MAMP behøver og bruger, lever i MAMP-mappen, som du downloader, og ja det inkluderer alle php, mysql og apache konfigurationsfiler.

MAMP skib med en lille applikation, der, når den lanceres, giver dig mulighed for at skifte portnumre og kontrollere tilstanden på serverne. Også inkluderet er en dashboard widget, der giver mulighed for den samme kontrol, fra en lidt anden vinkel. For de kommandolinjer, der er svage i hjertet, sender MAMP med phpMyAdmin en meget flot forside til MySQL. Alt dette, ud af kassen, gratis! Andre iøjnefaldende funktioner omfatter evnen til at skifte fra PHP 4 til PHP 5 og evnen til at aktivere cachemekanismer på flugt.

Besøg det officielle MAMP-websted her for flere detaljer og download den gratis pakke.

Hvis du har brug for at oprette et lokalt webudviklingsmiljø på en Mac, er det svært at slå MAMP, og hvis du er virkelig seriøs om udvikling, er der endda en MAMP Pro-version, der indeholder yderligere funktioner og muligheder. Det er svært at forestille sig en nemmere løsning til OS X, hvilket gør MAMP til en rigtig vinder, uanset om du er en langvarig dev eller en nybegynder, der lige er begyndt med et lokalt miljø.