Sådan beregnes en monopol længde

Monopolet er en type radioantenne kendt for sin enkle konstruktion og høje effektivitet med hensyn til mængden af ​​radiosignal, der effektivt transmitteres eller modtages. Monopolen er også kendt som en lodret antenne på jorden, og den er nem at designe, og den er den valgte antenne for de fleste radioudsendelsesstationer såvel som for mange kommercielle og amatørradiokommunikationsstationer. Beregn længden (den endelige højde) af en trådmonopolantne ved blot at bestemme, hvilken frekvens du vil sende videre, og indtast disse oplysninger i en ligning for at beregne den nødvendige ledningslængde.

Trin 1

Bestem, hvilken frekvens i megahertz (MHz) du har til hensigt at operere på, og om du har plads til og evnen til at oprette en kvart bølgelængde monopolantenne.

Trin 2

Vælg hvor du vil montere din antenne. Hvis du monterer det på jorden, har du brug for en meget ledende fugtig jord. Sumpe og strande er fremragende steder. Ellers skal du installere ledningsjordradialer i samme længde som højden på din antenne. Hvis du monterer din antenne på en bygning eller en pol, skal du konstruere et kunstigt jordplan ud fra mindst fire kvartbølgelængde trådradialer, hvis længder beregnes som monopolets længde.

Trin 3

Beregn længden på ledningen, du skal konstruere en kvart bølgelængde monopolantenne til den frekvens, som du agter at arbejde på. Brug formlen: Længde (fod) = 234 / Frekvens (MHz). For eksempel, hvis du agter at køre på 14,2 Megahertz (i amatørradiobåndet på 20 meter): 234 / 14,2 = 16,5 fod (afrundet til nærmeste 0,1 fod). Din 14,2 MHz kvartbølgelængde trådmonopolskinkradioantenne skal være 16,5 fod lang.

Trin 4

Beregn længden på ledningen, du skal konstruere en kvart bølgelængde monopolantenne til en anden frekvens, som du har til hensigt at betjene. Brug formlen: Længde (fod) = 234 / Frekvens (MHz). For eksempel, hvis du agter at køre på 27,5 Megahertz: (i CB-Radio Citizens Band) 234 / 27,5 = 8,5 fod (afrundet til nærmeste 0,1 fod). Din 27,5 MHz kvart-bølgelængde ledningsmonopol CB-antenne skal være 8,5 fod lang.

Trin 5

Beregn længden på den ledning, du skal konstruere en kvart bølgelængde monopolantenne til FM-udsendelsesbåndet ved 100 MHz. Brug igen formlen: Længde (fod) = 234 / Frekvens (MHz) for at få 234/100 MHz = 2,3 fod. Derfor har de fleste bærbare FM-radiomodtagere (boomboxes) en justerbar antenne på ca. 2,5 fod i længden. Når antennen korrekt matcher frekvensen, siges det at være resonant. Resonans er nøglen til antennefunktion og effektivitet.

Beregn længden af ​​en kvart bølgelængde monopolantenne til en almindelig 4G-mobiltelefon i 2500 Megahertz-båndet (for eksempel). Brug formlen: Længde (fod) = 234 / Frekvens (MHz). 234/2500 = 0,09 fod (afrundet til nærmeste 0,1 fod.) Din 4G-mobiltelefon 2500 MHz kvart bølgelængde trådmonopolantenne skal være 0,09 fod eller ca. 1 tomme lang. Derfor har mange mobiltelefoner så små antenner eller ser ud til at have nogen antenne overhovedet. Observer, hvordan bølgelængde og monopolantennelængde med stigende frekvens falder proportionalt.