Sådan repareres et 8 mm videokamera

Der findes to typer 8 mm videokameraer til hjemmebrugere, analoge og digitale. Begge kameraer bruger samme størrelse videobånd - 8 mm bred - men den største forskel er den måde, kameraerne gemmer data på båndet. De digitale 8 mm registrerer digitalt med 525 linjer med opløsning, mens de analoge 8 mm registrerer ved 400 linjer med opløsning. Fordi begge typer 8 mm videokameraer optager på samme måde, løber de to ind i de samme problemer. På samme måde korrigeres begge typer videokameraer på samme måde.

Trin 1

Oplad 8 mm videokameraets batteri helt. Hvis kameraet fortsætter med at slukke, mens du prøver at optage video, skyldes det, at batteristrømmen næsten er brugt op. Lydoptagelsen, natteskuddet og kameralampen fungerer heller ikke, når batteriet er ved at dø.

Trin 2

Rengør linsen på dit 8 mm videokamera. Hvis linsen er snavset, vises der pletter på det optagede billede. Du kan endda se store fingeraftryk på billedet. Rengør kameralinsen med den samme slags klud, som du bruger på et par briller.

Trin 3

Åbn båndoptageren på 8 mm videokameraet. Spray et par skud af trykluft ind i det åbne dæk. Når der kommer støv ind i dækket, forhindrer det kameraet i at optage på båndet. Du kan ofte finde sorte pletter på et billede, når du gennemgår optagelserne. Fjernelse af støv retter dette problem.

Indsæt rensebåndet i båndoptageren, og tryk på "Afspil" på 8 mm videokameraet. Rengøringsbåndet har en særlig væske til stede på båndet, der spiller gennem kameraets inderside og fjerner overflødigt snavs, støv og andet snavs fra det indre. Dette forlænger kameraets levetid og korrigerer mekaniske problemer, der forhindrer kameraet i at optage, f.eks. Bånd, der automatisk skubbes ud, når du indsætter båndet i båndet, eller kameraet nægter at optage eller afspille.