Sådan tilsluttes internettet til en mobiltelefon via WiFi

Elementer, du har brug for

  • Trådløs internetforbindelse

  • Mobiltelefon med Wi-Fi-kort

På mobiltelefoner med Wi-Fi-radioer er tilslutning til en trådløs internetforbindelse en effektiv måde at få en internetforbindelse hurtigere end den, der er tilgængelig via mobiltelefonens datanetværk. Wi-Fi er nyttigt, når du downloader musik eller software til din telefon, eller hvis du har brug for at drage fordel af Voice Over Internet Protocol (VoIP) -software som Skype. For at din mobiltelefon kan få en internetforbindelse via Wi-Fi, skal den have et internt trådløst kort.

Tænd for Wi-Fi-radioen. Tjek menuen "Indstillinger" på din telefon, og klik på "Forbindelser". Hvis Wi-Fi ikke er slået til, skal du klikke på "Wi-Fi" for at aktivere det.

Åbn dine Wi-Fi-indstillinger. Når den trådløse radio er tændt, skal du klikke på Wi-Fi-ikonet øverst på telefonens skærm for at få vist forbindelsesindstillinger. Vælg "Konfigurer trådløse netværk."

Find netværket. Vælg det trådløse netværk, som du vil oprette forbindelse til, ved at klikke på det eller bruge piletasterne til at vælge det. Netværk er opført efter deres SSID, som er navnet på et netværk, når det oprettes. Når du har fundet det Wi-Fi-netværk, som du vil oprette forbindelse til, skal du trykke på "Opret forbindelse".

Indtast krypteringsnøgle. Hvis det Wi-Fi-netværk, som du vil have adgang til, har en WEP- eller WAP-krypteringsnøgle, skal du sørge for at have den tilgængelig, ellers kan du ikke oprette forbindelse. Hvis du vil have din mobiltelefon til at huske krypteringsnøglen permanent, skal du sørge for at "Gem adgangskode" er markeret.

Test forbindelsen. Det tager et par sekunder for din mobiltelefon at forhandle om den trådløse forbindelse. Når du ser Wi-Fi-ikonet med pile vises øverst på din telefonskærm, skal du åbne din webbrowser eller et messaging-program for at teste forbindelsen.

Afslutning af forbindelsen. For at afslutte forbindelsen skal du klikke på Wi-Fi-ikonet langs telefonens øverste menulinje og vælge "Afbryd forbindelse". Når Wi-Fi-forbindelsen er afbrudt eller afbrudt, har du stadig adgang til Internettet via din mobildataforbindelse.

Tips

Wi-Fi-radioer er ikke almindeligt udstyr i mobiltelefoner. Da hastigheden på download af mobildata er steget, er behovet for at oprette forbindelse til Wi-Fi-netværk via mobiltelefoner faldet. Hvis menuen Indstillinger ikke har mulighed for at aktivere Wi-Fi, har telefonen ikke Wi-Fi-funktioner.