Sådan matches en forstærker og højttalere

Der er mange forskellige typer og konfigurationer af bilforstærkere. Du finder to-kanal forstærkere, fire-kanal forstærkere, mono forstærkere og forstærkere designet til at gengive forskellige musikalske frekvensområder. Det er vigtigt at matche forstærkere til højttalerne, som de får den bedste ydeevne i dit bilsystem.

Trin 1

Tjek strømhåndteringsspecifikationerne for dine højttalere i deres manual. Kig efter en RMS-wattværdi.

Trin 2

Kontroller wattoutput pr. Kanal på din forstærker i manualen. Se efter RMS-outputklassificering. Match forstærkerens effekt til strømhåndteringen af ​​højttalerne. For eksempel er en højttaler, der håndterer 100 watt, et godt match for en forstærker med et output på 100 watt. Forskellen mellem de to specifikationer må ikke varieres med mere end ca. 15 procent.

Trin 3

Match antallet af kanaler med forstærkeroutput med det antal højttalere, du får strøm. For eksempel, hvis du vil have strøm til fire højttalere, er en firekanals forstærker det bedste valg.

Kontroller, at forstærkerens frekvensudgang svarer til dine højttalers anvendelse. For eksempel har højttalere, der bruges til lydgengivelse i fuld rækkevidde, brug for en forstærker, der forstærker hele det musikalske område. Ligeledes er en subwoofer bedst parret med en subwooferforstærker, der er designet til at forstærke lave frekvenser.