Sådan udskiftes en Harmon Kardon forstærker i en Mini Cooper

Harman Kardon er producent af lydudstyr i høj kvalitet - hovedsageligt bil- og hjemmelydsystemer og forstærkere. Virksomheden er den foretrukne leverandør til en række luksusbiler, herunder Subaru, Mercedes og BMW, ejer af Mini Brand. Nye modeller af Mini Copper og Mini Clubman leveres med Harman Kardon lydsystemer som standard. Harman Kardon-ingeniører konsulterer regelmæssigt BMW-designere for at optimere lydoutputtet fra de systemer, der er installeret i bilen. For at opgradere eller reparere din Harman Kardon forstærker skal du fjerne og udskifte den.

Trin 1

Sluk for tændingen, og fjern nøglen. Det er vigtigt for din sikkerhed, at du ikke forsøger at fjerne forstærkeren, mens motoren kører. Standard Harman Kardon-forstærker monteret i nye Minis har en effekt på 480 watt, en potentielt dødelig mængde elektricitet, hvis den ikke behandles med respekt.

Trin 2

Fjern plastikpassagersiden, bageste trimpanel. Dette panel er placeret bag bagsæderne ved siden af ​​bagagerummet. Forstærkeren er placeret bag dette panel. For at fjerne forstærkeren har du brug for ubegrænset adgang til forstærkerens ledninger. Brug en krydskruetrækker til at fjerne skruerne, der holder panelet på plads mod bagagerumsdøren. Opbevar skruerne et sikkert sted, og sæt plastpanelet til den ene side.

Trin 3

Skru plaststøbningen af ​​på bagpanelet Brug en krydskruetrækker. Sæt den ene hånd gennem hullet til venstre ved at fjerne trimpanelet bag plastikpanelet og skub. Træk med den anden hånd. Vær forsigtig, når du trækker plastindvendigheden væk. Det er en støbt plastik og vil bøje lidt, inden den løsner sig. Fjernelse af begge plastpaneler giver fuld adgang til forstærkeren og ledningsenheden.

Trin 4

Frakobl strøm-, jord- og fjernledningerne, der forbinder Harman Kardon-forstærkeren til bilens strømforsyning. Afbryd altid strømkablerne først. Dette er de røde og gule ledninger, der er samlet sammen. Afbryd derefter den sorte jordledning. Fjernledningen løber mellem jorden og strømledningerne. Efterlad ledningerne tilsluttet bilens strømforsyning. Tape dem indvendigt på kvartpanelet for at holde dem væk.

Trin 5

Skru beslaget, der holder forstærkeren på plads. Beslaget er monteret på indersiden af ​​kvartpanelet. Skru skruerne, der holder tappen op, der holder forstærkeren på plads i beslaget. Harman Kardon-forstærkeren, der leveres som standard i nye Minis, vejer 1,3 kg.

Trin 6

Mål beslaget. Hvis du udskifter din Harman Kardon-forstærker med en identisk model, er det ikke nødvendigt at ændre beslaget. Hvis du installerer en ny forstærker, skal du kontrollere, at den passer ind i det eksisterende beslag. Hvis ikke, skal du skrue den eksisterende beslag af og montere en ny, der er stor nok til udskiftningsforstærkeren.

Sæt den nye forstærker på beslaget. Tilslut fjernbetjeningen, jordledningen og strømledningerne igen.