IOS Unicode Bug Crashes Messages & Reboots Devices, Her er en løsning

En fejl med tekstgengivelse i iOS gør det muligt for en specifikt ordnet tekstbesked at crash Messages-appen på iPhone og iPad og derefter genstarte enheden. Når enheden er startet igen, bliver appen Beskeder ikke tilgængelig, da den nedbrud straks efter lanceringen, hvilket har fået nogle brugere til at tro, at problemet er et generelt messagingapp-problem, som det ikke er.

For at være klar er det ikke underligt at blive påvirket af denne fejl, da den første gang du modtager beskeden iPhone, iPad eller iPod touch i iOS 8+ vil kollapse, og selve enheden genstarter, ligesom en tvungen genstart. Derefter er appen Messages helt utilgængelig for brugeren. Hvis du er påvirket af denne fejl, er der en løsning for at få beskederapplikationen til at fungere igen i iOS, som vi detaljerer nedenfor.


Vi kommer ikke til at reproducere den aktuelle tegnsekvens her på en måde, der kan kopieres og indsættes, da der er tydeligvis plads til ondskab og misbrug, men her er det, som den ulovlige unicode-meddelelsestreng ser ud (billede fra MacRumors):

Du vil sandsynligvis ikke kunne se meddelelsen selv, fordi det som nævnt gør det på en enhed, får det til at gå ned. Vi testede dette på en iPhone Plus, og det kolliderer øjeblikkeligt enheden, der kører iOS 8.3, formodentlig er ældre versioner også påvirket.

Løs Crash Messages App Unicode Bug

Hvis du opdager, at iPhone har slået tilfældigt ned og genstartes tilfældigt efter at have modtaget en SMS-besked, og du ikke kan åbne Messages-appen, kan du sende dig selv en besked for at løse problemet. Hvis du har en Mac, skal du bare sende dig nogle beskeder for at rydde appen på iOS. Ellers kan du også gøre dette via Siri, eller du kan bruge Share Sheets andre steder i IOS til at sende dig selv næsten enhver anden tekst:

  • Hold nede Hjem-knappen for at kalde Siri og sige "send en besked til mig selv, der siger nogle ord om noget"

Det er ligegyldigt, hvad indholdet af den nye besked er, eller hvordan du sender det til dig selv, det behøver bare at rydde tilstrækkeligt til den ulovlige unicode-meddelelse fra skærmen. Når det sker, vil du derefter åbne Messages-appen og slette den beskedige meddelelse, der blev sendt til dig, der forårsagede nedbruddet.

Hoveder op til MacRumors for at opdage problemet. Apple har fortalt CNBC, at de er opmærksomme på meddelelsen fejl og arbejder på en beslutning, kan brugerne forvente at finde en softwareopdatering til rådighed for iOS engang i nær fremtid for at forhindre problemet.

Det er uklart, om softwareopdateringen kommer som en del af den bredere iOS 8.4-udgivelse eller som mindre punktudgivelse, som iOS 8.3.1.