Informationsteknologi til hotel- og restaurantadministration

Informationsteknologi strømliner næsten alle aspekter af operationer i hotelbranchen, fra styring af hotelreservationer til at lette kommunikationen mellem restaurantservere og kokke i køkkenet. Computersoftware hjælper også styring med back-end-operationer, fra at udfylde lønningsliste til sporing af beholdning.

Typer

Ifølge O * Net OnLine bruger fødevareservicechefer typisk salgssteder, kalender- og planlægningssoftware, regnskabssoftware, lagerstyringssoftware og analytisk eller videnskabelig software. Hotelledere bruger de samme programmer, men bruger også software til faciliteter og kundeforhold.

Betydning

Informationsteknologi inden for gæstfrihedsområdet gør det muligt for ledere at spore alle aspekter af forretningsdrift digitalt og identificere forbedringsområder. F.eks. Giver kundeforholdssoftware receptionspersonale mulighed for at tjekke gæster ind og kvittere for hyppige gæster, mens salgsstedet gør det muligt for restaurantledere at køre detaljerede salgsrapporter for at måle populariteten af ​​tilbud eller andre menupunkter.

Overvejelser

Det er let at stole på software, men strømafbrydelser, databasefejl og netværksafbrydelser plager stadig ethvert informationsteknologisystem. Gæstfrihedsadministratorer skal have en beredskabsplan med afdelingsspecifikke "nødsæt", der kan bruges, når et system går offline.