Sådan oprettes et SD-kort, der kan startes

Elementer, du har brug for

  • Windows XP installationsdisk eller diskbillede

  • Aktiv internetforbindelse

  • SD-kort (minimum størrelse 1 gigabyte)

  • SD-til-USB-adapter

Oprettelse af et bootbart SD-kort er en måde at beskytte mod potentiel katastrofal systemfejl. Når en computer ikke er i stand til at starte, vil de fleste brugere simpelthen opgive det og bestemme, at det er for langt beskadiget til, at de kan repareres. I virkeligheden kan du med et bootbart SD-kort eller USB-flashdrev gendanne dit system til funktionsdygtig stand eller starte en ny installation af et nyt operativsystem for at sætte din skrøbelige computer i funktionsdygtig stand. Oprettelse af et bootbart SD-kort tager lidt arbejde og kan kræve flere forsøg, men det er en værdifuld færdighed at lære.

Naviger til downloadlinkene i afsnittet Ressourcer, og download filerne til din lokale harddisk. Download alle tre filer: "USB Prep8," "Bootsect" og "PEToUSB."

Uddrag indholdet af "bootsect" -arkivet til en ny mappe, gør det samme for de to andre arkiver. Når du har udpakket alle tre arkiver, skal du navigere til "PEToUSB" -mappen og trække den eksekverbare PEToUSB til USB Prep8-biblioteket.

Dobbeltklik på "USB_PREP8.CMD" i biblioteket USB Prep8 for at åbne en ny kommandolinje. Læs instruktionsteksten, og tryk på en vilkårlig tast for at fortsætte. Du føres automatisk til PEtoUSB-vinduet.

Indsæt SD-kortet i adapteren, og sæt adapteren i et USB-stik på din pc. Tryk på "Start" i bunden af ​​"PEToUSB" -vinduet for at begynde at formatere dit kort, så det kan startes korrekt.

Klik på Start-menuen og åbn bjælken "Søg". Indtast teksten "cmd" og tryk på "Enter". Dette åbner en ny kommandolinje. Skriv "CD-katalognavn", hvor katalognavn henviser til den mappe, som du ekstraherede "bootsect" til.

Skriv "bootsect.exe / nt52 X:" hvor "X" er det bogstav, der er knyttet til dit SD-kort. Tryk på "Enter" for at begynde at tilføje kode til SD-kortet. Når processen er afsluttet, giver kommandovinduet dig besked om, at "bootcode blev opdateret på alle målrettede diskenheder."

Åbn det originale kommandovindue fra biblioteket USBPrep_8. Hvis kommandolinjen ikke ser ud til at være tilgængelig, skal du lukke det eksekverbare vindue PEToUSB for at åbne det igen.

Tryk på "1" og tryk på "Enter" for at søge efter placeringen af ​​dine Windows-installationsfiler. Vælg enten .ISO-billedet på din Windows-installations-cd, eller vælg cd-drevet, der indeholder den fysiske installationsdisk. Tryk på "3" efterfulgt af "Enter" for at vælge det SD-kortdrevbogstav, der er knyttet til dit SD-kort. Tryk på "4" efterfulgt af "Enter" for at kopiere installationsfiler til SD-kortet.

Vælg "Ja" for alle dialogindstillinger, der vises; dette vil sikre, at alle nødvendige filer flyttes til den rette placering. Når kommandovinduet lukkes, er processen afsluttet. Du kan sikkert skubbe dit SD-kort ud. Du kan nu bruge dette kort som et bootbart SD-kort.