Sådan nulstilles en batterimåler

Batteriet i din bærbare computer er et komplekst og følsomt stykke elektronisk hardware. En af de igangværende egenskaber, der er forbundet med lithiumionbatterier, er, at det faktiske strømniveau i batteriet og det strømniveau, der læses af batterimåleren, kan variere på grund af batterihukommelse. For at rette op på dette tillader producenterne, at deres batterier kalibreres, hvilket nulstiller måleren til en korrekt strømaflæsning og giver dig mulighed for at bruge din bærbare computer til det fulde omfang af dens batteritid.

Trin 1

Sluk din lap top fra Windows, og lad den lukke helt, inden du lukker låget. Anbring den bærbare computer i et køligt, tørt område uden for solen. Sæt netledningen i, og kontroller, om strøm-LED-lyset tændes for at sikre, at strømmen rent faktisk strømmer.

Trin 2

Vent otte timer på at tage netledningen ud for at sikre, at batteriet er fuldt opladet. Tænd computeren. Højreklik på batteriikonet nederst til højre på skærmen, og åbn menuen Strømindstillinger. Opret en ny strømplan, der slet ikke tillader computeren at lukke ned eller gå i standby eller dvaletilstand. Pointen med denne plan er at få det til at trække batteriet helt ned for at nulstille måleren.

Brug den bærbare computer, indtil batteriet bliver dødt, selv når det begynder at give dig advarsler om lave batteriniveauer. Når computeren slukker for manglende strøm, skal du tilslutte netledningen igen og vende strømplanen tilbage til normal.