Sådan skjules deling af IP-filer på en P2P

At skjule en IP (Internet Protocol) -adresse på et P2P (Peer To Peer) fildelingsprogram eller netværk er let at gøre ved hjælp af en proxyserver. Proxy-servere fungerer som en mellemmand mellem brugerens computer og destinationen. Computeren opretter forbindelse til proxyserveren, hvorefter serveren opretter forbindelse til P2P-netværket. P2P-netværket ser kun proxyserverens IP, ikke brugerens. Dette er en praktisk gratis måde at anonymt få adgang til P2P-netværk.

Trin 1

Find en gratis proxyserver. Følgende websteder tilbyder gratis proxies: fastproxynetwork.com, freeproxyserver.ca, youhide.com, topfreeproxy.com, publicproxyservers.com, freeproxyserver.net og proxy4free.com. Se efter serverens "IP" og "Port".

Trin 2

Åbn P2P-programmet. Gå til programmets menu "Indstillinger" eller "Indstillinger". Kig efter "Netværksindstillinger" eller "Forbindelse". Dette er fanerne, der viser programmets proxyindstillinger.

Se efter "Proxyindstillinger" en gang i menuen "Netværksindstillinger" eller "Forbindelse". Aktivér programmet til at oprette forbindelse via en proxy. Indtast proxyoplysningerne, der blev indsamlet i trin 1. Kopier IP'en til "Serveradresse" og "Port". Klik på "OK". Programmet opretter nu forbindelse via en proxyserver, der skjuler brugerens IP på P2P-netværket. De fleste P2P-programmer har lignende menuer og grænseflader; formuleringen kan dog være lidt anderledes. For eksempel kan det i stedet for "Serveradresse" sige "Server-IP."