Sådan adskilles en generator

Når bilteknikere finder ud af, at der er et problem med generatoren, anbefaler de ofte at købe en ny erstatningsgenerator eller få den eksisterende genopbygget (hvilket grundlæggende indebærer at sætte et helt nyt sæt indvendige i det eksisterende hus). Men hvis du har tid og tilbøjelighed, kan det bare afsløre en generator at afsløre en billigere løsning, som at udskifte slidte børster, hvis det er alt, hvad det har brug for. Det følgende er den anbefalede metode til at adskille din generator.

Adskillelse af en generator

Trin 1

Frakobl batteriet. Bilens følsomme computere kan blive beskadiget, hvis der er kort tid, mens du adskiller generatoren.

Trin 2

Fjern generatoren fra køretøjet. For at gøre dette skal du løsne bæltet og skubbe det af remskiven. Fjern derefter boltene, der fastgør generatoren foran på motoren, frakobl ledningerne, der løber ind i generatoren, og tag generatoren af, og sørg for at notere placeringen af ​​de ledninger, der var forbundet til generatoren. Se en butiksmanual for detaljerede instruktioner om adskillelse af generatoren - de næste trin i denne artikel, selvom de er omfattende, er muligvis ikke egnede til din generator.

Trin 3

Sæt generatoren i en skruestik, og brug halvmånenøglen og unbrakonøglen (hvis nødvendigt for at holde akslen), fjern remskivemøtrikken, som er placeret i midten af ​​remskiven ved siden af ​​ventilatoren.

Trin 4

Fjern en remskive ved hjælp af en lejetrækker, og fjern derefter de gennemgående bolte, der løber fra drivenden (hvor remskiven er) til diodeenden. Tryk let på drivendenes ramme med en messing eller plasthammer. Fjern drevenderammen.

Fjern rotoren, statoren, diodepakken, børsterne og forskellige lejer, O-ringe, bøsninger og beslag fra generatoren. Placer disse emner på et arbejdsbord for at få en bedre idé om, hvor de skal hen, når du samler generatoren igen.