Sådan låses tastaturet op på en bærbar computer

Et tastatur kan blive låst af forskellige årsager, uanset om det er et eksternt tastatur til en stationær computer eller et internt bærbart tastatur. Nummerlåsetasten kan ved et uheld blive tændt, computeren skal muligvis genstartes, tastaturkablet kan være løst fra den bærbare computers stikkontakt, eller tastaturet kan være helt defekt og kræve udskiftning. Ingen af ​​disse potentielle tilfælde kræver en dygtig hånd eller et stort sæt værktøjer. Det eneste værktøj eller den nødvendige enhed til tastaturreparation i dette tilfælde er en stjerneskruetrækker.

Undersøg dit tastatur for at sikre, at din "Nummerlås" -tast ikke er aktiveret. Denne aktivering er angivet ved, at nøglen lyser op. Hvis tasten er aktiveret, skal du trykke på den for at deaktivere låsen. Nummerlås-tasten deaktiverer ellers et helt segment af dit tastatur.

Genstart computeren, hvis nummerlåsnøglen ikke er problemet. En simpel genstart kan afhjælpe dit tastaturproblem.

Frakobl dit tastatur fra computeren, hvis du bruger et eksternt tastatur tilsluttet en stationær maskine. Tilslut tastaturet igen, og test dets taster.

Fjern batteriet fra din computer, hvis du bruger en bærbar computer. Sluk for den bærbare computer, tag netledningen ud af strømkilden, og vend enheden for at få adgang til batteriets frigørelsesmekanisme på undersiden. Skub denne mekanisme for at fjerne batteriet, udskift det derefter og test tastaturet.

Tjek dit tastaturkabel, hvis du bruger en bærbar computer. Fjern alle skruerne i bunden af ​​den bærbare computer ved hjælp af en stjerneskruetrækker. Vend den bærbare computer tilbage. Frigør forsigtigt tastaturet fra den bærbare computer, da det nu er løst. Træk det lidt op for at afsløre kablet, der løber fra bunden af ​​tastaturet og ned til den bærbare computers base, hvor det tilsluttes via tastaturkabelstikket. Hvis kablet ikke er i dette stik, er dette dit problem. Løft forsigtigt den ene side af stikket, og skub derefter tastaturkablet ind igen. Skub stikket fast ned for at låse det på plads igen.

Fjern dit tastatur helt til udskiftning, hvis ingen af ​​disse fejlfindingsforsøg fungerer. Med et eksternt tastatur skal du bare fjerne det fra computeren. Med en bærbar computer skal du sikre dig, at skruerne er ude af den bærbare computers underside, og derefter trække tastaturet op og ud, når du har løftet det op på tastaturets kabelstik og trukket kablet ud.