Sådan fortæller du, om din Mac er 64-bit

Lurer du på, om din Mac er 64-bit arkitektur eller 32-bit arkitektur? Nå er du måske ikke alene. Den gode nyhed er, at det er ret nemt at bestemme, hvilken CPU-arkitektur din Mac bruger.

Du kan enten fokusere på modelår på Mac eller CPU-arkitekturen og processor chip selv. Den mest præcise foranstaltning vil fokusere på CPU'en.


Dybest set er enhver Mac, der frigives efter slutningen af ​​2006, 64-bit, det vil sige, at alle moderne Mac'er er 64-bit. De fleste Intel Mac'er er også med nogle få undtagelser fra de tidligere Intel-udgivelser.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din Mac er 64 bit eller ej, er den nemmeste måde at kontrollere, at finde ud af, hvilken slags processor din Mac har i den, og den nemmeste måde at gøre det på er at gøre følgende:

Sådan bestemmer du, om Mac er 64-bit eller 32-bit

 • Træk Apple-menuen  ned og klik på 'Om denne Mac'
 • Se nu på, hvad der er angivet ved siden af ​​"Processor" og brug følgende som vejledning:
  • Intel Core Solo - 32 bit
  • Intel Core Duo - 32 bit
  • Intel Core 2 Duo - 64 bit
  • Intel Quad-Core Xeon - 64 bit
  • Intel Core i5 - 64 bit
  • Intel Core i7 - 64 bit

Dybest set vil noget nyere end Intel Core Duo og Intel Core Solo-processoren være 64-bit arkitektur.

Hvad er forskellen mellem 32-bit og 64-bit?

32 bit og 64 bit arkitektur er helt anderledes, med 64 bit er en meget mere moderne arkitektur, der udnytter forskellige hukommelses- og procesforbedringer. For en mere teknisk forklaring forklarer Wikipedia forskellen som følger:

En ændring fra en 32-bit til en 64-bit arkitektur er en grundlæggende ændring, da de fleste operativsystemer skal ændres i vid udstrækning for at udnytte den nye arkitektur, fordi den software skal styre den faktiske hukommelsesadresserings hardware. Anden software skal også portes for at bruge de nye evner; ældre 32-bit software kan understøttes enten på grund af at 64-bit instruktion sæt er en superset af 32-bit instruktion sæt, således at processorer, der understøtter 64-bit instruktion sæt kan også køre kode for 32-bit instruktion indstillet eller gennem softwareemulering eller ved den faktiske implementering af en 32-bit processor kerne inden for 64-bit processor, som med nogle Itanium-processorer fra Intel, som omfattede en IA-32 processor kerne til at køre 32-bit x86 applikationer. Operativsystemerne til disse 64-bit arkitekturer understøtter generelt både 32-bit og 64-bit applikationer.

Har du en anden forklaring på 64-bit versus 32-bit? Eller måske en anden måde at afgøre, hvad din Mac-arkitektur er? Lad os vide i kommentarerne!