Sådan testes vakuumrør

Gammel tv-apparater og andre elektriske produkter fremstillet mellem 1930'erne og 1970'erne indeholder vakuumrør til oprettelse, forstærkning og ændring af elektriske signaler. Rørene fungerer ved at kontrollere elektronbevægelsen i et miljø med lavt tryk, såsom gas med lavt tryk eller i et vakuum. Et vakuumrør består af et glas - undertiden metal eller keramisk - rørformet kuvert med elektroder indeholdt i en vakuumatmosfære. Brug en af ​​de mange vakuumtestere, der findes på markedet, til at teste et vakuumrør.

Trin 1

Identificer typen af ​​dit vakuumrør ved at se efter udskrivning på siden af ​​røret. Typen af ​​vakuumrør bestemmer, hvilken rørstikkontakt og hvilken afbryder du vil bruge på rørtesteren. Rørbetegnelser starter typisk med et tal efterfulgt af en række bogstaver og tal. Ofte er det første tal den glødespænding, der kræves til røret; for eksempel "6L6" eller "12AX7."

Trin 2

Indsæt vakuumrøret i den korrekte holder på tubetesteren som angivet i diagrammet, der fulgte med testeren. Undersøg dit vakuumrør for tegn på beskadigelse af glasset eller for bøjede ben.

Trin 3

Tænd for vakuumrørstesteren. Indstil testkontaktpositionerne for dit specifikke rør i henhold til rørtesterdiagrammet.

Bemærk aflæsningen "Gm" på vakuumrørstestermåleren. Sammenlign det med den acceptable aflæsning for det specifikke rør som angivet i testens diagram.