Genopbyg Spotlight Index

Har du brug for at genopbygge hele Spotlight-indekset på en Mac? Det er nemt at gøre, men det kan tage et stykke tid. Denne vejledning viser dig, hvordan du starter reindexeringsprocessen for et helt drev i Mac OS X, det gør vi ved hjælp af kontrolpanelet til Spotlight, og vi dækker også en alternativ metode, bare hvis du vil tage en anden nærme sig.

Sådan genopbygges Spotlight Index i Mac OS X

Sådan starter du reindexeringsprocessen for et helt drev ved hjælp af kontrolpanelet til Spotlight:

  1. Start systemindstillinger fra Apple-menuen
  2. Klik på "Spotlight" og klik derefter på fanen "Privacy"
  3. Træk Macintosh HD (og andre drev, hvis det er nødvendigt) i dette vindue
  4. Klik på "OK", når du bliver bedt om at bekræfte
  5. Vælg nu det eller de drev, du lige har tilføjet, og klik på "-" minus-knappen for at fjerne det fra listen

Dette skal straks starte Spotlight-indekseringsprocessen for det pågældende drev.

Bemærk: Hvis et element efterlades under "Fortrolighed" -listen, udelukker det fra Spotlight-indeksering helt.

Spotlight begynder straks at genindeksere det eller de drev, du tilføjede og derefter fjernes fra fortrolighedslisten. Hvor lang tid det tager at genindføre drevet varierer, varierer fra 30 minutter til flere timer, afhængigt af hastigheden på drevet og dets indhold. På ethvert tidspunkt kan du trække ned i Spotlight-menuen og kontrollere fremskridt:

Mac'en vil nok føle sig svag under genindlæsning, da mdworker og mds-processerne kører og bruger en masse CPU'er og forårsager en masse diskaktivitet.

Genopbygning og reindexering Spotlight er en fremragende fejlfindingsteknik, når du støder på problemer med Mac-søgeklienten. Hvis du synes, at Spotlight slet ikke virker, skal du også prøve nogle af disse andre fejlfindingstips.

Manuel genopbygning af spotlight via terminal

Hvis ovennævnte Spotlight-kontrolpanel tilgang ikke sporer en reindexering af drevet, kan du muligvis starte det manuelt via kommandolinjen. Åbn Terminal og brug følgende kommandostreng for at gøre det:

sudo mdutil -i on /

Genopbygning af et drevindeks kan tage lang tid, så vær forberedt på at vente, om du gør det via panelet Systemvalg eller kommandolinjen.

Var du i stand til at genopbygge dit Spotlight-indeks med denne tilgang? Lad os vide din oplevelse i kommentarerne.