Sådan øges alle system skrifttypestørrelser i Mac OS X

Mac OS X er standard til en foruddefineret sæt skrifttypestørrelse for alle skærmtekst- og brugergrænsefladeelementer, og mens mange brugere finder standardtekststørrelsen tilstrækkelig, kan nogle brugere ønske, at systemets skrifttypestørrelse var større, og nogle kan ønske Mac-systemtekststørrelsen var mindre. Det viser sig, at OS X muligvis ikke kan tilbyde en metode til direkte ændring af alle system skrifttyper, men i stedet kan Mac-brugere justere deres skærm for at øge eller formindske størrelsen af ​​system skrifttyper, skærmtekst og alt andet set på skærmen.


For at ændre systemtekststørrelsen på denne måde ændrer vi skærmopløsningen på selve Mac-skærmen. I nogle tilfælde kan det betyde, at du kører på en ikke-native skaleret opløsning, som har tendens til at se bedst ud på nethinden. Der er et kompromis med denne fremgangsmåde, fordi du mister eller får skærmfast ejendom (plads til vinduer og ting på skærmen) for at øge eller formindske størrelsen af ​​tekst- og grænsefladeelementer. Eksemplet billeder nedenfor hjælper med at vise dette, men det er bedre at opleve dig selv på din egen Mac og skærm.

Sådan øges skærmelementet og tekststørrelsen i Mac OS X

Dette vil øge størrelsen på alle skærmfonte og grænsefladeelementer ved hjælp af en anden skærmopløsning, det er lidt anderledes for nethinden og ikke-nethinden, vi dækker begge:

 1. Gå til Apple-menuen og vælg "Systemindstillinger"
 2. Gå til "Display" præferencepanelet og derefter til fanen "Display"
  • Til Retina Display Macs:
   1. Ved siden af ​​"Resolution" sektionen skal du vælge "Skaleret"
   2. Vælg "Større tekst" fra de tilgængelige indstillinger, du vil se en pop op-meddelelse, der siger "Er du sikker på, at du vil skifte til denne skalerede opløsning? Når du bruger denne skalerede opløsning, kan nogle programmer måske ikke passe helt på skærmen. "Vælg så" OK "for at bekræfte, at du ønsker at bruge den større tekststørrelse skaleret opløsning

  • Til ikke-nethinden Mac'er og eksterne displays:
   1. Ved siden af ​​"Resolution" sektionen skal du vælge "Skaleret"
   2. Vælg en mindre skærmopløsning fra listen over tilgængelige opløsninger. Dette kan omfatte 1080p, 1080i, 720p, 480p eller direkte opløsninger som 1600 x 900, 1024 x 768, 800 x 600, 640 x 480 - for at gøre skærmens tekststørrelse og andre skærmelementer større mål for et mindre antal, såsom 720p eller 1024 × 768

 3. Når du er tilfreds med størrelsen af ​​størrelsen på skærmelementet, skriftstørrelsen og tekststørrelsen, skal du lukke af Systemindstillinger og bruge Mac som normalt.

Indstillingen "Større tekst" til Retina-skærme svarer til 1024 × 768 på et ikke-retina-display og vil dramatisk øge størrelsen på skærmtekst- og grænsefladeelementer til de fleste Mac-laptops som MacBook og MacBook Pro samt iMac og andre skærme med høj opløsning. Indstilling af skærmopløsningen til 1024 × 768 eller større på en ikke-nethinden vil også dramatisk øge størrelsen på skærmfonte og grænsefladeelementer.

Den animerede GIF nedenfor viser, at de fire retinaindstillinger bliver cyklet mellem, med større tekst som den første og viser som den største af gruppen.

Større tekstskaleret skærmopløsningsindstilling er fantastisk til brugere, der har svært ved at læse eller interagere med skærmelementer med MacBook Pro og iMac-skærme, men det er også utroligt nyttigt at bruge, når en Mac er tilsluttet en tv-skærm og set på afstand, da elementer og interaktioner vil være større og lettere at læse ved den større størrelse.

De andre størrelser, såsom "More Space", giver mulighed for betydeligt mere skærmfast ejendom, men på bekostning af meget mindre skrifttyper og interaktive interfaceelementer. Denne afvejning afhænger i vid udstrækning af brugeren.

Hvad ser de skalerede skærmstørrelser ud?

Du skal virkelig bruge de forskellige opløsninger på den enkelte Mac selv for at få den bedste ide mulig af, hvordan tingene vil se på den enkelte skærm, men billederne nedenfor giver dig en generel ide om, hvor store eller små forskellige genstande vil blive vist på en Skærm. Som du kan se, ændres skrifttyperne og tekststørrelserne såvel som størrelsen af ​​alt andet på skærmen, herunder knapper, ikoner, vinduer, menulinjer og titellinjer. Bogstaveligvis påvirkes størrelsen af ​​alt på skærmen ved at justere og skalere opløsninger dette vej:

Mac OS X indstillet til at vise "Større tekst"

Mac OS X indstillet til visningsstørrelse "Standard"

Mac OS X indstillet til at vise mellemrummets skala størrelse på tekst / rum

Mac OS X indstillet til at blive vist som "Mere plads"

For Mac'er med sekundære skærmbilleder eller en ekstern skærm kan du vise alle mulige skærmopløsninger til en ekstern skærm for at afsløre andre skærmopløsninger, som ellers kan være skjult for OS X-standardindstillingerne.

Nogle kan overveje dette som en løsning, men bortset fra individuel justering af skrifttypestørrelsen i forskellige applikationer er dette den eneste måde at påvirke alle skærmtekststørrelser på skrifttyper på Mac. Det er muligt, at Apple vil introducere større tekststørrelse og skriftstørrelsesregulering i fremtidige versioner af OS X, men i mellemtiden er justering af skærmopløsningen den eneste måde at universelt ændre størrelsen af ​​ting, der ses på displayet af enhver Mac.

Ændring af skrifttypestørrelse for individuelle apps i Mac OS X

Vi har vist, hvordan du ændrer tekst- og skrifttypestørrelser i mange andre Mac-apps før, hvis du vil indstille individuelle skrifttypestørrelser, kan følgende artikler være nyttige for at forbedre læsbarheden:

 • Skift Finder tekst skriftstørrelse i Mac OS X
 • Forøg ikonstørrelsen på Mac
 • Sådan ændres tekststørrelsen i Finder sidebar i Mac OS X
 • Brug Zoom i webbrowsere til større tekst og lettere læsning i Mac OS X
 • Angiv en minimum skriftstørrelse i Safari til Mac
 • Skift skrifttypestørrelse for tekst i Mail-app til Mac OS X
 • Forøg eller formindsk tekststørrelsen i Meddelelser til Mac OS X
 • Skift tekststørrelse i Terminal til Mac OS
 • Skift tekststørrelsen af ​​iTunes-skrifttyper

Der er også lignende muligheder for iOS-enheder, men vi fokuserer primært på Mac'en her. Hvis du er interesseret i at finde justeringer for tekstgenstande på en iPhone eller iPad, skal du bruge vores søgelinje til at finde vejledninger til individuelle apps.