Monitor System Stats, CPU Temp, Fan Speed ​​i Mac Notification Center

Mange Mac-brugere kan lide at holde et vågent øje med deres systemstatistikker, herunder processorudnyttelse, hukommelsesforbrug, diskaktivitet, netbrug, CPU-temperatur, blæserhastighed og måske batteristatistik. Aktivitetsmonitor Dock-ikonet giver en måde at gøre dette på, men det er begrænset, så hvis du hellere vil se alle slags systemressourceaktivitet i et enkelt kontrolpanel, kan du sætte pris på disse to notifikationscenter-widgets til Mac OS X.


Den første hedder Monit, og når den er tilføjet til Notification Center, giver den et middel til hurtigt at se et overblik over CPU-aktivitet, hukommelsesbrug, diskaktivitet, batteri og netværksaktivitet. Du kan derefter klikke på en af ​​de små aktivitetsikoner for at få yderligere oplysninger om hver.

  • Få Monit fra Mac App Store her

Det andet værktøj kaldes Fanny, og det holder øje med ventilatorhastigheden og CPU-temperaturen på Mac'en, også inden for Notification Center. Dette værktøj er sandsynligvis mest nyttigt for Mac-bærbare brugere, men mange desktopbrugere kan lide at vide, hvad deres fan gør, og hvilken temperatur CPU'en kører.

  • Få FannyWidget fra bygherren her (gratis)

Begge disse værktøjer installeres som sædvanligt i Notification Center på Mac, og efter at du har åbnet den enkelte app, kan du tilføje widgeten til Notification Center ved at åbne kontrolpanelet, klikke på "Rediger", derefter tilføje widgets og orientere dem i panelet Meddelelsescenter som du finder passende. Du kan også afinstallere dem til enhver tid gennem samme redigeringsdel af Meddelelsescenter.

Disse widgets er udelukkende til overvågning af generel statistik og ressourceforbrug, der er ingen brugbar PID-liste, så hvis du forventer at handle på en CPU-hog ved at dræbe appen, vil den ikke blive gjort her, og du vil skulle stole på en af ​​de forskellige metoder til at afslutte en Mac-app.

Husk at overvågning af systemaktivitet bruger en lille mængde CPU selv, så hvis du virkelig knuser for processor eller ressourcer, kan du måske ikke have disse typer widgets overhovedet. Og hvis du ikke er den type, der vil installere tredjepartsværktøjer eller -værktøjer, kan øverste kommandolinjeværktøj og Activity Monitor-app tilbyde lignende funktioner uden tilføjelser i Mac OS X, hvilket er fantastisk, hvis du finder varsler om varslingscenter at være irriterende og hele ledsagende widget ting at være en gener eller ubrugelig.

(Tak til Lifehacker for at finde MONIT på Hacker News)