Sådan vælges den korrekte reostat til en højttalerlydstyring

Højttalervolumenkontroller bruges til at hjælpe med at balancere højttalere. Disse bruges mest til hjemmeunderholdningssystemer, der er specialbygget til at matche uregelmæssige rumformer. Hvert værelse har unikke harmonier, så de samme højttalere i to forskellige rum lyder forskelligt. Modstande til højttalerlydstyrke bruges til at hjælpe med at indstille hver højttaler til at matche et rums unikke harmoniske. Lydniveauet fra hver højttaler skal være lige ved det centrale lyttepunkt.

Trin 1

Identificer det maksimale output for både spænding og strøm for hver kanal i stereoanlægget. De valgte højttalermodstande skal være i stand til at håndtere dette effektniveau. For længere levetid anbefales det, at modstandene har en højere effektafledningsgrad end stereoanlæggets maksimale output.

Trin 2

Brug en logaritmisk modstand snarere end en lineær modstand. Dette gør det muligt for ændringen i højttalerspænding at følge højttalernes naturlige reaktionskurve. Dette er vigtigt, når finjustering er det primære mål snarere end blot at skrue ned for lydstyrken. En logaritmisk modstand er mere nøjagtig og dyrere end en almindelig lineær modstand.

Vælg en modstand, der passer til rummets naturlige tema og ikke fylder meget. Da der vil være mindst en modstand pr. Højttaler, er mindre bedre og lettere at skjule.