Kontroller SHA1 checksum i Mac OS X

SHA hashing bruges ofte med distributionskontrolsystemer til at bestemme revisioner og kontrollere dataintegritet ved at detektere filkorruption eller manipulation. Til almindelig brug tilvejebringer et SHA checksum en streng, der kan bruges til at verificere, at en fil er blevet overført som planlagt. Hvis SHA-checksummerne matcher, er filens integritet blevet opretholdt.

Kontrol af SHA1 Hash i Mac OS X

Start terminalen, fundet i mappen Programmer og hjælpeprogrammer, og brug følgende syntaks:

shasum /path/to/file

For at bekræfte en fil med navnet "DownloadedFile.dmg" på skrivebordet, ville det være:

shasum ~/Desktop/DownloadedFile.dmg

Dette vil udsende noget som dette:

$ shasum ~/Desktop/CheckMe.zip
ddfdb3a7fc6fc7ca714c9e2930fa685136e90448 CheckMe.zip

Den lange hexadecimale streng er SHA1 hash.

En nem måde at kontrollere SHA1-filer begravet dybt i filsystemet uden at skrive den fulde sti, er at skrive den første del af kommandoen, og træk og slip filen i Terminal-vinduet. Dette automatiserer automatisk stien for dig:

shasum (drag and drop file here)

Husk at placere et rum efter "shasum" for at dette skal fungere korrekt.

Standard for shasum-kommandoen er at bruge SHA1, den mest almindelige hash-type, men dette kan ændres med -a flag, hvis det er nødvendigt til 224, 256, 384 eller 512. Selvom SHA1 bliver mere almindelig end MD5, Du kan stadig nemt kontrollere md5 hash i Mac OS X med kommandoen md5.

Eksempler på at bruge SHA1 til at verificere filer

En praktisk brug, som Mac-brugere måtte støde på, er, når du downloader softwareopdateringer direkte fra Apple, der lister SHA1-hashet på hver fil, der tilbydes via deres servere, ved slutningen af ​​hver downloadside. Du kan se en sådan streng fremhævet i skærmbilledet nedenfor. Denne streng gør det muligt for brugerne nemt at verificere integriteten af ​​deres downloads enten fra Apple eller når filen er blevet hostet på et tredjeparts spejlsite.

Dette er også, hvordan det blev opdaget, at OS X 10.7.3 var blevet roligt opdateret, og flere spørgsmål om dette skabte dette indlæg.

Brug af SHA1-hash-strenge er også en nem måde at kontrollere filoverførsler fra peer to peer-netværk og for at sikre, at en download er færdig, eller at en fil ikke blev manipuleret med et sted langs linjen. Ved at kende oprindelsen SHA1 checksum kan du verificere din version af den pågældende fil (er), og bestemme om filen faktisk er gyldig og er kommet som ønsket.