Sådan udvides søjler i Excel 2007

De mest anvendte typer Excel-diagrammer er søjle- og søjlediagrammer. Disse to typer diagrammer findes i en række stilarter, herunder 2-D og 3-D. Der er også flere kolonnetyper, så du kan ændre søjler til kegler eller stakke dataserierne oven på hinanden. Uanset stil og type er en af ​​måderne til at få dit diagrams data til at skille sig ud ved at udvide eller indsnævre bjælkerne.

At oprette et diagram

Klik på fanen Indsæt, og vælg din foretrukne diagramtype fra diagramgrupperingen. Søjlediagrammer har søjler, der stiger lodret fra kategoriaksen, mens søjlediagrammer søjler strækker sig vandret til højre fra kategoriaksen. Når du vælger diagramtype, kan du vælge 2-D, 3-D, Cylinder, Cone eller Pyramid.

Diagrammer indsat ved hjælp af fanen Indsæt oprettes automatisk som et objekt på det aktuelle ark.

Ændring af kortelementer

For at foretage ændringer i et diagram skal du først klikke et vilkårligt sted i diagramområdet for at gøre det aktivt. Dette viser området Chart Tools på højre side af menulinjen. Fanen Layout giver dig mulighed for at skifte forskellige diagramelementer til og fra samt foretage valg om elementer såsom Datamærkater, der viser værdien af ​​hvert datapunkt (bar) eller Datatabellen, som er en lille tabel over alle kortets data placeret direkte under diagrammet. Dette er også her, hvor du kan slå diagrammets forklaring til eller fra.

Fanen Format indeholder valg af forskellige farve- eller formeffekter for hvert diagramelement. Når du klikker på et område i diagrammet, vises navnet på det øverst til venstre på fanen Format i den aktuelle gruppering af markering. Knappen Formatvalg lige nedenfor giver dig mulighed for at grave dybere ned i formatering.

Brug af dialogboksen Format markering

Dialogboksen Format markering er en "one-stop shop" til ændring af ethvert valgt diagramelement. Det er tilgængeligt fra både Chart Tools-området på båndet og fra genvejsmenuen til højreklik. Når du højreklikker, afspejler navnet på dialogboksen det valgte element.

Der er syv mulige underområder i dialogboksen Formatvalg: Serieindstillinger, figur, udfyldning, kantfarver, kantstilarter, skygge og 3D-format. Indstillinger som figur er ikke tilgængelige i 2-D-diagramtyperne, men er til stede, hvis du ændrer diagrammetypen til 3-D.

Skift bredden af ​​bjælker i Excel-diagrammer

Området Serieindstillinger i dialogboksen Formater dataserie styrer stregbredde. Gap Width styrer afstanden mellem bjælkerne. Der skal være en vis mængde plads for at differentiere kategorier. Hvis du mindsker hulbredden ved at flytte skyderen, øges bjælkenes bredde. Omvendt indsnævrer forøgelsen af ​​hulbredden dem.