Sådan aktiveres et bærbar webkamera

De fleste nyere bærbare computere har et webcam indbygget direkte i systemets skærm. Dette giver mulighed for nem webkonference og web-casting på den bærbare computer. Før du dog kan gøre noget med den bærbare computers webcam, skal du aktivere kameraet i programmet. Selvom der er snesevis af forskellige programmer, der understøtter webkameraer og videokonferencer, følger de fleste de samme grundlæggende procedurer for aktivering af webkameraet.

Installer eventuelle drivere til den bærbare computers webcam. Selvom den bærbare computer allerede skal have alle de nødvendige drivere installeret, er det muligt, at det fra tid til anden kræver en opdateret driver. Disse er anført under "Support" -funktionen på den bærbare computers produktionsside (når du er der, skal du vælge "Drivere" og vælge den model af den bærbare computer, du bruger).

Start det program, hvor du agter at bruge det bærbare webcam. Det bruges ofte i instant messenger-programmer, såsom AIM og Skype.

Se over listen over personer, der er tilgængelige for chat. For nogle programmer vises et videoikon ved siden af ​​en persons navn, der har mulighed for at videochat. Hvis der er et videokamera, skal du klikke på ikonet, og et videochatvindue vises. Hvis programmet (såsom AIM) ikke tilbyder dette ikon, skal du højreklikke på chatten og vælge "Video". En videoanmodning sendes til den anden person. Når personen accepterer anmodningen, vises et nyt vindue på skærmen. Den indeholder videoindholdet på hans webkamera.