Tekniske specifikationer for CT-scannere

Computertomografi eller CT bruger flere og lagdelte røntgenbilleder kaldet skiver til at skabe et komplet tredimensionelt billede, der bruges til diagnosticering af sygdomme eller sygdom og overvågning af terapier. Inden markedsføring af nye billeddannende enheder skal producenterne overholde loven om strålingskontrol for sundhed og sikkerhed eller RCHSA fra 1968 og ændringerne af medicinsk udstyr eller MDA til Federal Food, Drug and Cosmetic Act af 1976 og 1990. At overholde til disse regler har producenter udviklet teknisk specifikation til CT-scannere i overensstemmelse med føderale regler og strålingsretningslinjer.

Patient sofa eller seng

Produceret af kulfiber for at være metalfri, bevæges patientsenge vandret med hastigheder mellem 0,5 og 100 mm pr. Sekund gennem CT-blænderen. Vandrette positioneringsafvigelser er små med en bevægelse på ikke mere end + - 0,25 mm. Sengens bredde og længde er ikke mere end 243 x 67,5 cm med en vægtkapacitet på 200 kg eller ca. 440 lbs ..

Blænde

CT-scanneråbningen huser røntgenrørene og generatoren, der er nødvendige for at producere flere røntgenbilleder, når patienten og patientens seng passerer gennem scannerportalen. Tekniske specifikationer for CT-scanner fra producenter inkluderer brug af laserpositioneringslys til nøjagtig positionering af patienter. Blændeåbninger varierer i størrelse fra 65,58 til 76,2 cm og har et titelinterval på +/- 300 cm.

Billedbehandling

Fremstillingsstandarder for antallet af røntgenskiver lavet af en enkelt patientåbning passerer fra seks skiver op til mere avancerede CT-scannere ved 64. Jo flere skiver der laves af CT-scanneren, jo mere detaljeret er det tredimensionelle billede. Nye CT-scannere tilbyder også andre billedbehandlingsfunktioner, herunder radiografi, som skaber todimensionel røntgenvisning, fluoroskopi for at skabe realtids to-dimensionelle bevægelsesbilleder og keglestrålebilleddannelse tredimensionelle CT-scanninger. Scanningstidens tekniske specifikationer for CT-scannere spænder fra 0,5 sekunder for delvise scanninger til tre minutter for helkropsscanninger.

Røntgenrør og strålingsniveauer

Røntgenrør genererer stråling til billeddannelse. Rumtemperaturer kræver en luftfugtighed på 85%, og alle producenter anbefaler temperaturkontrolrum til CT-scannere for at opretholde maskinernes integritet. Gennemsnitlig røntgenrørs holdbarhed er 130.000 scanninger eller 1 kalenderår. I henhold til lov om strålingskontrol for sundhed og sikkerhed fra 1968 og 1990 skal CT-enheder overholde de præstationsstandarder, der er sat for ioniserende strålingsemitterende produkter. For at overholde disse regler har U.S. Food and Drug Administration i henhold til Federal Regulation 1020.31 skitseret et sæt røntgensikkerhedskrav til udstyr såsom CT-scannere. Røntgenrør skal være ”kilde-hudafstand” væk fra patienten. Det betyder, at scannere, der arbejder over 50 kilospænding stråling, skal have en afstand på 18 cm. Scannere, der arbejder under strålespænding kræver en afstand på 10 cm af sikkerhedshensyn.

Regeringen kræver også strålingsgrænser for emissioner fra røntgenrør, der ikke overstiger en frigivet kinetisk energi pr. Masseenhed på 0,26 mikrogrå stråleenheder. For at forstå de små mængder stråling, som en moderne CT-scanner genererer, resulterer 5,0 eller flere grå stråleenheder på én gang i strålingsforgiftning og død inden for 14 dage. De fleste moderne CT-scannere falder under disse anbefalinger med strålingsmålinger så lave som 0,1 til 0,5 microGy pr. Scanning.

Operatørkonsol

Under føderal reguleringskode, afsnit 21, skal røntgenkontrol på CT-scannere give en visuel indikation, når CT-scanneren er i brug, og et hørbart signal, når eksponeringen afsluttes. Tekniske specifikationer for CT-scanners operatørkonsoller skal give operatøren information om stråledosering, såsom dosislængde og styrke sammen med passende overvågningsværktøjer til at registrere og underrette strålingsoverskridelse.