Sådan genopretter du harddiskplads på en Mac med OmniDiskSweeper

At løbe tør for diskplads er ikke sjovt, og Mac-brugere med mindre drev skal være særligt opmærksomme på ledig diskplads. Mac OS X Finder Search-funktionen kan bruges til at finde store filer, men hvis du er virkelig seriøs om at styre diskplads og spore ned unødvendige store filer og mapper, skal du bruge et gratis værktøj kaldet OmniDiskSweeper.


OmniDiskSweeper er et glimrende program til Mac OS X, der viser alt på en harddisk i faldende rækkefølge efter størrelse. Hver mappe kan derefter bores videre til hurtigt at finde de største filer, og de overordnede mapper eller filer kan slettes direkte fra app. At finde de store filer og mapper med OmniDiskSweeper er hurtig og smertefri, her er alt hvad du skal gøre:

  1. Download OmniDiskSweeper (gratis), kopier det til din / Programmer / mappe, og start appen
  2. Klik på din primære harddisk, typisk mærket "Macintosh HD"
  3. Lad OmniDiskSweeper feje drevet for at finde alle filer efter størrelse, og klik derefter på de øverste mapper for at finde emner, der kan slettes

Vigtigt : OmniDiskSweeper er beregnet til brugere, der er fortrolige om deres Mac-filsystem. Hvis du ikke helt ved, hvad en fil eller mappe er, og hvis det er nødvendigt eller ej, skal du ikke slette det ! Der er ingen tilbagevenden, og hvis du ved et uheld sletter vigtige systemfiler eller mapper, kan du finde dig selv nødt til at gendanne fra en backup eller geninstallere Mac OS X. Du er blevet advaret.

Præcis hvad der kan fjernes, vil variere pr. Bruger og pr. Drev, men alle vil helt sikkert finde emner, der ikke længere er nødvendige for at holde rundt. For eksempel fejede jeg mit drev med OmniDiskSweeper jeg opdagede og fjernede følgende punkter:

  • Bruger ~ / Bibliotek / Application Support / Directory indeholdt 1 GB filer til apps, der ikke længere bruges
  • Spotify Caches tog op 1 GB diskplads, fjernede det og slette unødvendige bruger caches genoprettet 2 GB diskplads med det samme
  • Over 1 GB ubrugte Mac OS X-stemmer blev fjernet
  • Downloads-mappen er blevet enorm, og sletter alt fra der genoprettede en hurtig 4GB
  • 900 MB ubrugt og længe glemt applikationer blev afinstalleret frigør plads

Du kan ofte finde meget store filer eller mapper, du måske har længe glemt ved at bruge værktøjer som OmniDiskSweeper, og selvfølgelig vil ting som caches og temp filer også blive vist.

I sidste ende, hvor meget alt dette betyder, og hvor meget diskplads du skal genvinde, vil afhænge af kapaciteten på en Mac-harddisk. Jeg bruger en MacBook Air 11 "med kun en 64 GB SSD, der gør hver 1 GB unødvendige filer eller mapper væsentlig, og jeg kunne hurtigt genoprette ca. 12% af den samlede diskkapacitet bare ved at kigge gennem OmniDiskSweeper og fjerne det, jeg ved, ikke er nødvendigt .

Overvej at tilføje OmniDiskSweeper til en del af en generel Mac-vedligeholdelsesrutine, selv dem med meget store harddiske vil finde det til en effektiv metode til at holde et filsystem under kontrol.