Sådan installeres en 3-polet vippekontakt i en bil

Hvordan du tilslutter en 3-polet vippekontakt afhænger af, om den er oplyst med en LED- eller neonpære, eller om det er en SPST (enkeltpolet, enkeltkastet) eller en SPDT (enkeltpolet, dobbeltkastet) switch . Hvis du ikke ved, hvilken type kontakt det er, kan en måler, der tester modstand, fortælle dig. Det kan også hjælpe dig med at bestemme, hvilken stift der går til afbryderpærens jord, og hvilken stang, der tænder eller slukker for den enhed. På alle rockere er midterstiften fastgjort til strømkilden.

Trin 1

Undersøg alle overflader på kontakten, især siderne og metalterminalerne. Ledningsskemaer ætses ofte eller støbes til plastikhuset. Hvis der ikke er noget skematisk på kontakten, skal du kigge efter stemplede tal eller bogstaver (1, 2, 3 eller A, B, C) på eller i nærheden af ​​selve terminalerne. Hvis kontakten medfølger et udskrevet ark, skal du bruge terminalstemplerne med eventuelle trykte skemaer.

Trin 2

Brug et Ohm-meter eller multimeter til at identificere kontaktspoler, hvis der ikke findes nogen mærkning eller dokumentation. Indstil måleren til modstand og tænd den. Berør de sorte og røde testledninger sammen, og brug tommelfingerhjulet til at nulstille måleren. Hvis den er digital, indstilles den automatisk.

Trin 3

Hold en meters ledning til centerpolen på kontakten. Hold den anden til en endestang - det betyder ikke noget, hvilken. Bemærk aflæsningen på måleren. Vip kontakten og bemærk hvad der sker. Hvis der ikke er nogen ændring i måleraflæsningen, er den endestol, du tester, pærejord. Hvis måleren svinger til nul, forbindes den pol til den enhed, du styrer med kontakten, og du kan kun tilslutte kontakten en vej. Hvis måleren svinger til nul på den ene ende af polen, har du en SPDT-switch, der skifter strøm fra en enhed til en anden.

Trin 4

Bor et hul for at montere kontakten, eller brug en plastskæresavbit til at skære et rektangulært kontakthul. Kør alle afbryderledninger gennem hullet.

Trin 5

Fjern 1/2-tommers isolering fra enderne af alle ledninger, du tilslutter til kontakten. Indsæt enden af ​​ledningen, der går til strømforsyningen, gennem hullet i midterpolen. Indsæt ledningen, der er forbundet til den omskiftede enhed via den omskiftede terminal. Indsæt jordledningen gennem jordterminalen. Den anden ende af jordledningen er kablet til fælles køretøjs jord. Hvis kontakten er en SPDT med tre poler, er der ingen indikatorlampe inde i kontakten. På 3-polede SPST-vippere begrundes jordledningen kun med indikatorlampen.

Sæt afbryderkroppen i hullet, indikatorlampen peger opad.