Mac OS X-sikkerhedsopdatering fjerner MacDefender Malware og opretholder liste over antivirksomhedsdefinitioner

Apple har udgivet en Mac OS X-softwareopdatering, der er mærket "Sikkerhedsopdatering 2011-003" til Mac OS X 10.6.7, der indeholder et værktøj til fjernelse af malware.

Opdaterings fokus er på MacDefender malware scam og dets varianter, nu kaldet "OSX.MacDefender.A". Når opdateringen er installeret, scannes din Mac for tilfælde af malware, som derefter fjernes og forhindres i at køre. Derefter opdateres en liste over varianter dagligt af Apple automatisk, og hvis du støder på MacDefender eller en variant af den, får du en dialog, der advarer dig om at flytte den ramte fil til papirkurven.

Download Anti-Malware Security Update 2011-003

Du har to muligheder for at få anti-MacDefender opdateringen:

  • Brugere kan downloade sikkerhedsopdateringen via softwareopdatering fra Apple-menuen
  • Download direkte fra Apple (2, 36 MB DMG-fil)

Apple anbefaler, at alle Snow Leopard-brugere installerer sikkerhedsopdateringen, og det kræver ikke genstart at installere, medmindre en infektion er fundet. En forkortet beskrivelse af opdateringen er som følger:

Sikkerhedsopdatering 2011-003 giver yderligere beskyttelse ved at kontrollere MacDefender malware og dens kendte varianter. Hvis MacDefender malware er fundet, afbryder systemet denne malware, sletter vedholdende filer og korrigerer eventuelle ændringer i konfigurations- eller login-filer.

Selv uden denne softwareopdatering er MacDefender let at fjerne og undgå helt. Desuden viser udgivelsesnotater i den seneste Mac OS X 10.6.8-udviklerbygning, at malware-beskyttelsen også vil blive bagt i den kommende 10.6.8-opdatering.

Du kan læse mere om denne opdatering på Apples support side.