Passive subwoofer vs. Drevet subwoofer

Næsten alle elsker høj bas. Uanset om det er den bankende bas, der banker gennem din yndlingsmusik, eller den rumlende bas, der bølger ud fra dit surroundsystem under de mest intense scener i din yndlingsfilm, er bundlinjen, at du bliver nødt til at have den. At købe en subwoofer er den mest direkte vej til de søde baslyde, du elsker så meget. Der findes to typer subwoofere: passive og aktive (eller powered).

Subwooferens begyndelse

Passive subwoofer vs. Drevet subwoofer

Opfinderen af ​​subwooferen er Ken Kreisel fra Miller & Kreisel Sound (M&K). Den første subwoofer blev installeret i 1973 af Kreisel som en del af et overvågningssystem med tre højttalere i et optagestudie og blev brugt til mixdown af Steely Dan's Pretzel Logic-album, som bemærket på Kreisels egen hjemmeside. I 1974 blev M&K officielt grundlagt i Beverly Hills, og i 80'erne blev subwoofere en standardkomponent i hjemmebiografer og kommercielle biografer. Siden da har der været mange fremskridt inden for teknologien til subwoofere, og Kreisel har været i forkant.

Passive subwoofere

Passive subwoofer vs. Drevet subwoofer

En subwoofer er klassificeret som passiv, hvis den har brug for en forstærker til at drive den. Et godt eksempel på en passiv subwoofer er den slags, der bruges i biler. I det væsentlige er det bare en stor højttaler eller gruppe af højttalere i en portet boks. En passiv subwoofer kan undertiden have en indbygget crossover, der forhindrer høje frekvenser i at passere gennem højttalerens kegle, men den har ikke sin egen strømforsyning. De fleste passive subwoofere har kun forbindelser til højttalerkablerne.

Aktive subwoofere

Næsten alle elsker høj bas. Uanset om det er den bankende bas, der banker gennem din yndlingsmusik, eller den rumlende bas, der bølger ud fra dit surroundsystem under de mest intense scener i din yndlingsfilm, er bundlinjen, at du bliver nødt til at have den. At købe en subwoofer er den mest ...

En subwoofer er klassificeret som aktiv, hvis den har en indbygget forstærker og sin egen dedikerede strømforbindelse. Denne type subwoofer er mere almindelig i hjemmebiografer, kommercielle biografer og andre surround sound-systemer. Aktive subwoofere kaldes også ofte drevne subwoofere. Normalt kræver aktive subwoofere line-input såsom RCA'er eller 1/4-tommer TRS-lydkabler, selvom nogle designs tillader input på højt niveau, såsom højttalerkabel.

Hvornår skal man bruge en passiv subwoofer

Subwoofere, Aktive subwoofere, Passive subwoofere, Home surroundsystem, Bass surroundsystem

Du kan bruge en passiv subwoofer, hvis du har brug for en separat forstærker til din bas, eller hvis dit surroundsystems modtager har en indbygget forstærker dedikeret til baskanalen. Brugen af ​​passive subwoofere er ikke særlig almindelig i hjemmebiografsystemer, selvom det kan være en fordel, hvis du planlægger at bruge flere subwoofere i din opsætning, da du kan tilslutte dem alle i serie ved hjælp af en enkelt forstærker og en enkelt crossover, hvis det er nødvendigt. Efter et lignende koncept kan du også køre dine vigtigste stereoindgange i serie fra din modtager til en stereoforstærker og derefter dirigere de separate venstre og højre kanaler fra forstærkeren gennem crossovers og videre til passive subwoofere og derved skabe udpegede venstre og højre baskanaler og en mere adskilt bas-surroundlyd.

Hvornår skal man bruge en aktiv subwoofer

Passive subwoofer vs. Drevet subwoofer

Aktive subwoofere bruges ret almindeligt i hjemmebiografsystemer, fordi de fleste surround sound-modtagere ikke inkluderer en indbygget forstærker til baskanalen. Hvis du kun planlægger at bruge en enkelt subwoofer til din opsætning, hvilket ofte er tilfældet, er det mere økonomisk at købe en enkelt selvstændig subwoofer end at investere i en separat højttaler, forstærker og crossover. Bortset fra det har drevne subwoofere ikke behov for specielle ledningskonfigurationer, så hvis enkelhed er dit mål, kan aktive subwoofere hjælpe dig med at nå det.