Sådan køber du plads på en server

Tilbage i 1995, da internettet var ung, var det svært at oprette plads på en webserver. Det var dyrt, pålægger ikke-tekniske brugere, tilbød relativt begrænsede muligheder, og valget af hostingudbydere var lille. Næsten det helt modsatte gælder i dag. Med titusindvis af udbydere at vælge imellem er serverplads meget overkommelig og enkel at opsætte, selvom flere talrige og kraftfulde funktioner er kommet på markedet.

Sådan køber du plads på en webserver

Trin 1

Lær, hvad du kan forvente at betale. Forskellige websteder har forskellige behov. Websteder med stor volumen som Facebook kræver titusindvis af dollars hvert år for at fungere, og et vellykket e-handelswebsted betaler muligvis $ 5.000 årligt. I modsætning hertil er serverbehovene på et typisk websted så relativt små, at $ 100 eller mindre om året er rimelig og almindelig. For at finde ud af mere om rimelige serveromkostninger for især dit websted, ring eller mail virksomhedsejere, der opererer i en branche eller et marked, der ligner din og spørg, hvor meget de betaler.

Trin 2

Bestem nødvendige funktioner. Selv de mest basale webhostingpakker tilbyder en stor samling af funktioner, men ikke alle leverer muligvis de funktioner, der specifikt kræves af dit websted. Har du brug for et Linux- eller Windows-operativsystem? Hvad med kernefunktioner, såsom muligheden for at være vært for domæner og underdomæner, e-mail- og FTP-konti og relationsdatabaser? Med hensyn til programmeringsbehov har du brug for CGI, PHP, Perl, Ruby on Rails, Python eller JSP? Hvad med muligheden for simpelthen at oprette gæstebøger, fora, chatrooms, adgangskodebeskyttede mapper eller e-mail-formularer? Hvis du forventer at sælge produkter online, skal indkøbskurvsoftware og sikker serverteknologi også overvejes. Opret et regneark og lister alle de funktioner, som din webserver skal levere.

Trin 3

Læs kundeanmeldelser. Opsætning af plads på en webserver er hurtig og enkel, men det er tidskrævende og ofte svært at skifte til en anden. Undgå denne mulighed ved at læse anmeldelser fra nuværende og tidligere kunder på websteder som webhostingreviews.com. Disse sider giver den virkelige verden indsigt i en hostingudbyders up-time og pålidelighed, server- og forbindelseshastighed, teknisk support og viden, kundeservice, faktureringspraksis og deres overordnede evne til at levere værdi.

Køb serverplads. At købe din webserverplads er den nemmeste del af processen. Besøg den valgte udbyders websted, find den plan, du ønsker at købe, og start din ordre. Efter at have angivet navnet på dit websted, vil du blive bedt om at angive dine kontaktoplysninger og betalingsoplysninger. I de fleste tilfælde kan du også vælge din betalingsperiode: månedlig, årlig eller flerårig (Mange hostingudbydere tilbyder rabatter på forudbetalte tjenester). Efter betaling har du modtaget en bekræftelses-e-mail fra din udbyder. Din serverplads vil normalt være tilgængelig til brug inden for en time efter købet.