Mac-opsætninger: Studio af en musikproducer

Denne uge fremhævede Apple gear setup kommer til os fra Peter L., en professionel musikproducent baseret på Manhattan. Lad os lære lidt mere om dette pro studio setup, og hvilke vigtige apps bruges til både OS X og iOS siden af ​​ting.

Fortæl os lidt om din installations hardware?

Jeg kører en række hardware, som alle bidrager til min musik på en eller anden måde:

 • iMac 27 "(slutningen af ​​2009) - 2, 8 GHz Core i7 CPU med 16 GB hukommelse
 • MacBook Pro 15 "(slutningen af ​​2009, ikke afbildet)
 • iPad 2
 • iPhone 4S
 • Iphone 5s
 • 2x 1TB eksterne harddiske
 • Korg Kronos X 88-Key Music Workstation
 • Native Instruments Maschine Groove Production Studio
 • Akai EWI 4000S elektronisk vindstyring
 • Yamaha WX5 16-Key Wind MIDI Controller
 • Yamaha VL70m
 • EMU XL7
 • Native Instruments Komplete Audio 6 til lydgrænsefladen
 • Forskellige mikrofoner og eksterne controllere

IPad og iPhone 4S bruges stort set som eksterne synthesizer, ved hjælp af nogle af de apps, der er nævnt nedenfor.

Hvad bruger du dit Apple gear til?

Jeg graduerede for nylig fra Full Sail som en musikproduktion major med fokus i film scoring. Efter graduering flyttede jeg til NYC for at se om jeg kan bryde ind i verden med uafhængig film scoring.

For min personlige musik komponerer jeg Ambient-musik, tændt med verdensaromaer. At være en traditionel woodwind-spiller har jeg alle slags vindinstrumenter, jeg bruger i mine kompositioner, samt at bruge vindstyring / synthesizers af Akai og Yamaha til at tilføje mere tekstur til min musik.

Jeg dobler også i komposition til videospil, og har også arbejdet med installationsmusik.

Hvad er dine vigtige apps til Mac og iOS?

På Mac kan jeg ikke leve uden logik eller indfødte instrumenter. Jeg bruger i øjeblikket Apple Logic Pro X og Native Instruments Komplete Ultimate 9. Jeg har også en gazillion, andre musikfremstillings plugins og apps, der gør små skarpe lyde her og der. Nogle af Indy-udviklerne gør de mest forbløffende programmer. Jeg elsker generativ musik, og Nodal er et sjovt værktøj. Photosounder er en perle og en stjæle til prisen. Det er fantastisk at spille med lydfrekvenser og til at skabe unworldly soundscapes. Yikes, jeg har lyst til at give mig et af mine hemmelige redskaber i mit arsenal!

På iPad er det en forlegenhed for rigdom for musikproducenter. Kameraforbindelsen er afgørende. Men synths fra Korg, Moog, Camel Audio, Propellerhead, Waldorf er essentielle. Men ligesom på Mac'en kommer de indy-udviklere ud med nogle fænomenale værktøjer. For eksempel er csGrain ved Boulanger Labs så sjovt. På min iPhone er jeg så forelsket i Barcodas, som scanner stregkoder og gør dem til en musikalsk sætning.

Der er DAWs (Digital Audio Workstation) nu til iPad, som kan gøre det til en selvstændig musikfremstillingsmaskin. Ved hjælp af inter-application MIDI og Audio, er der også et ton af trin sequencers og samplers også. Jeg har næsten alle dem.

Har du nogle tip eller produktivitetstrik du vil dele?

Det er blevet sagt mange gange, men det er så sandt: Du skal lære dine nøglekommandoer. Når du er i en session med en klient, og de betaler dig med deres hårdt tjente penge, har du ikke tid til at diddle rundt med din mus. Selv i dit eget personlige arbejde kan du spare så meget tid ved at lære dine nøglekommandoer.

Som jeg sagde tidligere er der rigdom af rigdomme til apps til Apple-platforme. Det er så nemt at gå vild i alt, der er tilgængeligt for dig. Det bedste, man kan gøre for kreativitet, er efter min mening at få alle Waldenesque og forenkle. Smæk dit soniske arsenal ned til en håndfuld apps og lær dem som bagsiden af ​​din hånd. Du finder tricks i apps, som du aldrig troede, de kunne gøre, hvis du lærer dem meget godt.

Vær også god til hinanden, det vil gøre dit liv så meget mere behageligt.

-

Vil du have din Mac-opsætning til at blive vist på OSXDaily? Besvar nogle spørgsmål om dit udstyr og hvad du bruger det til, og send et par billeder til os[email protected]!