Sådan repareres en defekt dvd ny disk

Som optisk medium er DVD-diske modtagelige for driftsfejl. Den mindste mængde snavs eller ridser kan forårsage problemer for laseren, der læser diskene, hvorfor det er vigtigt at holde diskene i topform. Nogle gange kan selv nye DVD'er lige ud af kassen være udsat for snavs eller skader forårsaget ved forsendelse eller fremstilling. Dette kan ofte løses med lidt rengøring og reparation.

Trin 1

Prøv DVD'en i et andet drev, f.eks. Din computer eller en vens afspiller, for at sikre dig, at det er den disk, der er skyld, og ikke din afspiller.

Trin 2

Rengør DVD'en med en fnugfri renseklud fugtet med sprit eller glasrengøringsmiddel. Vær særlig opmærksom på cirkulære striber forårsaget under fremstillingen, da disse forårsager flest fejl for spillerne.

Trin 3

Hold disken op mod lyset og se på mærketsiden. Hvis diskens sølv- eller gulddatalag har ridser eller mærker, der viser sig hele vejen frem til mærketsiden, er disken uopretteligt beskadiget under fremstillingen eller forsendelsen og skal udskiftes. Hvis diskens underside bærer overfladeridser, der ikke vises igennem, kan disse normalt fastgøres med en overfladepasta.

Trin 4

Påfør en nikkelstørrelse af overfladebehandlingspasta på diskens overflade, og brug et væv til at gnide pastaen ind i diskens bundside ved hjælp af kraftige cirkulære bevægelser. Bliv ved med at gnide, indtil pastaen er blevet fuldstændig gnides ind i disken, og tør derefter kanterne af, og prøv disken igen.

Kontakt sælgeren, hvis ovenstående trin ikke sætter dvd'en i funktionsdygtig stand, da disken er blevet uopretteligt beskadiget inden købet.