Sådan oprettes en lyd-cd fra video-dvd

Der er to grundlæggende metoder til at fremstille en lyd-cd fra en video-dvd. Ved hjælp af din computer og den relevante software kan du udtrække lydfilerne fra en video-DVD og brænde dem på en lyd-CD. Eller ved hjælp af en cd-optager kan du kopiere lyden fra en video-dvd til en lyd-cd. Den første mulighed er mere effektiv, mens den anden mulighed muligvis giver et enklere valg, hvis du ikke vil lære ny software.

Brug af computersoftware

Trin 1

Download og installer software med kapacitet til at udtrække lydspor fra video-dvd'er til din computer - for eksempel Computer Application Studios DVD Audio Extractor. Se afsnittet Ressourcer.

Trin 2

Start din DVD-udpakningssoftware, indsæt din DVD i din computer, og åbn dine DVD-filer.

Trin 3

Vælg de lydspor, du vil lægge på en cd.

Trin 4

Gem dine valgte lydspor som .wav-filer.

Brug din cd-brændingssoftware til at brænde disse filer på din tomme cd-r.

Brug af en CD-optager

Trin 1

Sluk for alle enheder, inden du opretter dine kabelforbindelser.

Trin 2

Sæt den ene ende af dine RCA-lydkabler i RCA-udgangsstikkene på din DVD-afspiller. Match akkordspidsens farve til stikkens farve. Sæt den anden ende af dine RCA-lydkabler i RCA-indgangsstikkene på din CD-optager. (Hvis din CD-optager ikke har indgangsstik, skal du slutte den anden ende af dine RCA-kabler til et af RCA-indgangsstikkene på din lydmodtager.)

Trin 3

Tilslut din CD-optager til den samme lydmodtager ved at slutte den ene ende af dit andet sæt RCA-lydkabler til RCA-udgangsstikkene på bagsiden af ​​din CD-optager; Sæt den anden ende af disse kabler i RCA-indgangsstikkene på din modtager, der er forbeholdt en CD-udtænkning. Tænd for alle enheder.

Trin 4

Indsæt din tomme CD-R-disk i din CD-optager. (Hvis du bruger en lydmodtager, skal du tilkoble den relevante indgang på din modtager til din CD-optager.)

Trin 5

Test dine optagelsesniveauer. Tryk på "Record" og derefter "Pause" på din CD-optager. Afspil din DVD. Se på måleren på din CD-optager. Juster dit optagelsesniveau til en indstilling, hvor målerbjælkerne ikke svinger for langt over 0 dB.

Trin 6

Cue din DVD til det sted, hvor du vil starte din audio dub.

Tryk på "Optag" og "Afspil" på din CD-optager, og afspil på din DVD-afspiller for at begynde at kopiere lyden fra din DVD til en CD.