Udfør netværksscanning og analyse fra iOS med Fing

Hvis du nogensinde har ønsket at der var et godt netværksscanningsprogram til iOS, vil du være glad for at finde Fing. Fing er en gratis og kraftfuld app til iPhone, iPad og iPod touch, der indeholder detaljerede netværksopdagelses- og analyseværktøjer lige på din iDevice.Fing finder hurtigt alle enheder, der er tilsluttet et wi-fi eller ethernet netværk, viser deres IP-adresse, MAC-adresse, delingsnavn (NetBIOS), leverandørnavn, om det er en filserver, om en enhed er op eller ned og der er endda en portscanner, så du kan se, hvilke tjenester der kører på en enhed, og hvilke porte de er på. Der er endda Wake On LAN-support, så du kan vågne op til tilsluttede enheder, der understøtter funktionen.

  • Få Fing fra App Store (gratis)

Den primære Fing-skærm viser resultaterne af en netværksscanning, viser enheder, deres delnavne, IP'er og MAC-adresser:

Fing er et glimrende værktøj til at hjælpe med opsætningsnetværk og fejlfinding af enheder, og alle, der er nødt til at grave rundt i systemindstillingerne for at finde Mac IP- og MAC-adresser på flere maskiner eller i netværksindstillinger på en flok iPhone, iPad eller Apple TV at finde den samme type vigtige netværksoplysninger, ved, at det er lidt af en smerte at manuelt hente al den information fra forskellige kilder. I stedet for Fing kan du hurtigt se alt det for tilsluttede enheder, hvilket sparer dig meget tid, og du kan endda sende detaljerede oplysninger, så du ikke engang skal indsamle det hele sammen selv.

Ved at trykke på en hvilken som helst enhed afsløres yderligere netværksoplysninger:

Derefter kan du scanne efter aktive tjenester og åbne porte på individuelle netværksenheder:

Du kan endda tilpasse indstillingerne i Fing for at tilføje yderligere tjenester, der ikke er angivet, så hvis du har noget specifikt med en unik port, der kører på en bestemt enhed eller et netværk, ved det også, at du også kigger efter det.

Fing er en fantastisk tilføjelse til ethvert brugernetværksværktøj, det er nemt at bruge endnu kraftigt og er et fremragende iOS-baseret værktøj til brug sammen med Mac-hjælpeprogrammer som Stellar Connecting Monitor App Private Eye, funktionen OS X Wi-Fi Optimizer og den indbygget Wi-Fi Diagnostics tool stumbler. Kombiner dem alle, og du vil have mange af dine netværktøjsbehov dækket, uanset om du er en avanceret bruger eller bare en netværksbegynder. Den eneste klage, jeg kan finde om Fing, er manglen på generelle netværksværktøjer som ping og traceroute, og appen er ikke blevet opdateret til den større skærm iPhone 5 endnu, ellers er den solid og værd at downloade.