Deaktiver Elastic (Rubber Band) Scrolling i Mac OS X

Lige siden Mac OS X 10.7 har Mac'en inkluderet den samme elastiske overrulning, der findes i iOS-verdenen. Ofte kaldes "gummibåndrulle", det springer ind som en overrulleffekt, der løber ud af det rullende område, der afslører linnedbakgrunden, inden du snapper tilbage i det rulleområde. Rul hurtigt op med eller uden inerti i stort set alle vinduer i OS X for at se effekten i handling. Gummibånd giver god øjenhag og gør Mac føle sig fortrolig med dem, der kommer fra iOS-verdenen, men nogle brugere er irriteret over det og vil sætte pris på evnen til at deaktivere rullelasticiteten helt.

Hvis du vil grøfte det elastiske gummibånd stiliseret rullning, kan du gøre det gennem en standard streng. Dette fungerer også i OS X Mavericks, Mountain Lion, og kan omgående vendes om nødvendigt.

Sluk elastisk gummibåndsrulle i Mac OS X

Start Terminal fundet i / Programmer / Hjælpeprogrammer / bibliotek og indtast følgende standardkommandoprompt nøjagtigt:

defaults write -g NSScrollViewRubberbanding -int 0

Apps skal genstarte, for at ændringerne får virkning, selvom deaktivering af gummibåndrulle ikke virker i hver app. Hvis du vil slukke for alt, kan genstart være den hurtigste måde, eller du kan bare afslutte alle mulige apps og genstarte også.

Genaktiver elastisk gummibåndsrulle i Mac OS X

For at fortryde ændringen og få gummibåndet at rulle tilbage, hvilket er standard i OS X i dag, skal du bruge følgende standardindstillinger i stedet:

defaults delete -g NSScrollViewRubberbanding

Dette er et godt tip, som længe har været ønsket af mange brugere, leder op til MacWorld for detaljerne om denne.