Ny MacBook Air Fryse & Krasje? Prøv at bruge Safari eller Chrome Canary til nu

Vi har diskuteret nogle smukkende attributter af den nye MacBook Air i det sidste, men her er en, der er mindre end behagelig: en betydelig mængde brugere rapporterer, at maskinen helt fryser op tilsyneladende ude af ingenting og kræver en hård nulstilling. Selvom ikke alle nye MacBook Air-ejere oplever fryseproblemet, er de, der synes at alle kører Chrome-browseren, når systemets fryse forekommer.

Dette er anekdotisk blevet bekræftet af Gizmodo og deres personaleforfattere, og de citerer også flere Apple Diskussionsrådets tråde og MacRumors forumindlæg om sagen. Med en rimelig mængde beviser, der peger på en softwarefejl i en eksisterende version af Chrome, er løsningen for øjeblikket enkel nok, prøv at bruge den nyeste Chrome Canary-build, Safari eller Firefox, som hver især løser problemet for tiden. Google udsender typisk nye stabile versioner af Chrome med en vis regelmæssighed, så en opdatering er formentlig ikke for langt væk, og forhåbentlig vil det løse frysningerne og nedbrud en gang for alle.

Opdatering 6/28/2012: Google har bekræftet, at en eksisterende version af Chrome forårsager konflikter og nedbrud med Intel HD 4000 GPU på den nye MacBook Air og MacBook Pro:

Vi har identificeret en lækage af grafikressourcer i Chrome-browseren i forbindelse med tegning af plugins på Mac OS X. Arbejdet fortsætter med at finde og rette årsagen til lækagen.

Ressource lækage forårsager kerne panik på Mac hardware, der indeholder Intel HD 4000 grafikchip (f.eks. Den nye Macbook Airs). Radar fejl nummer 11762608 er blevet indleveret til Apple vedrørende kernel panik, da det ikke bør være muligt for en applikation at udløse sådan adfærd.

Selvom grundårsagen til lækagen er ved at blive løst, deaktiverer vi midlertidigt nogle af Chromes accelerationsfunktioner på den berørte hardware via en automatisk opdateret udgivelse, der gik ud i eftermiddag (torsdag den 28. juni). Vi forventer yderligere rettelser i de kommende dage, som vil genaktivere mange eller alle disse funktioner på denne hardware.

Hvis du har en ny MacBook Pro eller MacBook Air og bruger Chrome, skal du opdatere den nu for at modtage den midlertidige rettelse.