Sådan kopieres krypterede dvd'er med Ubuntu

Brugere kan afspille, kopiere og endda kode DVD'er under Ubuntu. Imidlertid er krypteret DVD-afspilning ikke en naturlig funktion i operativsystemet. Kopibegrænsede dvd'er bruger et Content Scrambling System (CSS) til at begrænse afspilning af software og ulovlig kopiering. For at låse op for dette krypteringssystem skal Ubuntu-brugeren først installere "libdvdcss2" -filen på deres system for at fjerne DVD-informationen. Når de er installeret, kan en overflod af grafiske grænseflader og kommandolinjegrænseflader bruges til at oprette sikkerhedskopier af de fysiske DVD-medier.

Trin 1

Naviger til menuen "Applikationer" øverst til venstre på skrivebordet, og klik på "Tilbehør", derefter "Terminal" for at åbne en kommandolinjegrænseflade. Udfør kommandoen "sudo apt-get install libdvdread4."

Trin 2

Udfør kommandoen "sudo /usr/share/doc/libdvdread4/install-css.sh."

Trin 3

Genstart computeren, og log ind.

Trin 4

Naviger til menuen "System" øverst til venstre på skrivebordet, og klik på "Administration", derefter "Synaptic Package Manager". Skriv "k9copy" i feltet "Hurtig søgning".

Klik på "Marker for installation" ud for resultatet, og klik derefter på "Anvend". Vent på, at installationen er færdig. For instruktioner om brug af k9copy eller andre DVD-backup-alternativer, se Ressourcer nedenfor.