Hvad er fakturering af operatøradgang?

Dengang da Bell-systemet havde et næsten monopol på telefontjeneste i USA, blev næsten ethvert opkald - uanset om det var over byen eller over hele landet - håndteret udelukkende af Bell-netværk. I det 21. århundrede kan et enkelt opkald ende med at blive båret på tværs af flere netværk. Telekommunikationsselskaber sorterer omkostningerne ved at transportere sådan trafik med faktureringssystemer til operatører.

Et "simpelt" telefonopkald

Virksomheder, der leverer tale- og datatjenester, omtales i telekombranchen som "transportører". Et telefonopkald starter muligvis på en operatørs netværk, slutter på en anden operatørs netværk og krydser flere netværk imellem. Hvert opkald optager en lille smule båndbredde på netværket - og operatører har til formål at sælge båndbredde og ikke give det væk gratis.

Fakturering af operatøradgang

Fakturering af operatøradgang er processen med at bestemme, hvilke andre luftfartsselskaber, der har fået adgang til en bestemt operatørs netværk, hvor meget båndbredde de brugte, og hvor meget de skylder for denne brug. Nogle luftfartsselskaber håndterer deres egen adgangsfakturering, og en række virksomheder tilbyder specialiserede faktureringstjenester til mindre luftfartsselskaber. Og nøjagtig fakturering er kritisk. Ifølge ATS Inc., en faktureringsentreprenør med base i West Virginia, kan fakturering af operatøradgang være ansvarlig for så meget som 70 procent af en lokal telefonselskabs indtægter.