Fordele og ulemper ved det mobile internet

I løbet af de sidste par år er mange mobiltelefoner blevet tilgængelige, der giver brugerne adgang til internettet, mens de er på farten. Dette mobile internet er aktiveret via teknologi, såsom WiFi (Wireless Local Area Network) og WAP (Wireless Access Protocol). Nylige tal fra analytikere ved Internet Data Center antyder, at omkring 450 millioner mennesker i verden bruger mobilt internet.

Bliv ajour

Måske er den største fordel ved mobilt internet altid at have adgang til de nyeste fakta, tal og information, når det sker. Disse oplysninger kan variere fra nyheder leveret af nyhedswebsteder til priser på aktier og aktier eller anden forretningsinformation til rejseopdateringer og de seneste vejrudsigter i dit område. At have opdateret info giver dig mulighed for at træffe beslutninger med alle de korrekte fakta ved hånden.

Find dig selv

En anden praktisk anvendelse af mobilt internet er at finde oplysninger om området omkring dig. For eksempel vil du måske finde den nærmeste restaurant, koncert eller bar, og dit mobile internet kan fortælle dig med et hurtigt kig på en søgemaskine. Derefter kan du få anbefalinger og finde et kort. Mange telefoner er også indstillet til at bruge GPS (Global Positioning System), som bruger satellitter til at lokalisere telefonens bruger og give oplysninger baseret på deres placering. Det betyder, at de oplysninger, du får ved hjælp af mobilt internet, kan tilpasses til dig og dermed er mere nyttige, især hvis du f.eks. Går tabt på vejen og har brug for vejbeskrivelse hjem.

Bliv social

Med mange mennesker, der nu bruger sociale netværkssider, såsom Twitter og Facebook, kan mobilt internet kun gøre det lettere at engagere sig i kontakter på disse websteder. Især at have nettet på din mobiltelefon giver dig mulighed for at opdatere din status eller kontrollere, hvad dine venner holder på med et tryk på en knap --- praktisk til at organisere dit sociale liv.

Penge betyder noget

Noget at overveje er de ekstra omkostninger ved mobilt internet. For nogle telefoner, afhængigt af dit telefonnetværk eller operatør, kan det have en ekstra $ 7 til $ 10 at have din telefon aktiveret til internettet, mens et månedligt abonnement på en smartphone --- lad os sige Nexus One for eksempel --- muligvis få du har ubegrænset adgang til internettet, men vil også sætte dig tilbage omkring $ 79,99 pr. måned.

Privatlivsproblemer

Der er også privatlivsproblemer at overveje. Med flere og flere mennesker, der får adgang til internettet via mobiltelefoner, er det let at glemme, at fem af de største søgemaskiner arkiverer deres brugeres søgehistorik regelmæssigt, ifølge en rapport fra Center for Democracy & Technology. Så enkeltpersoner giver muligvis mere information væk, end de indser gennem deres øgede nettoforbrug.