Sådan rengøres et Pixma-printhoved

Din Canon Pixma-printer vil efterhånden udvikle et tilstoppet skrivehoved; det er bare en af ​​hovedpine, der følger med bekvemmeligheden ved desktop publishing. Dårlig udskriftskvalitet er generelt resultatet af tørret blæk, der er klæbet på et eller flere printhoveder. Heldigvis har Canon-printere to rengøringscyklusser designet til at løsne og ødelægge den irriterende opbygning. Normalt er den regelmæssige rengøringscyklus tilstrækkelig til at rydde skrivehovederne, men hvis dine udskrifter stadig er stribede eller falmede, skal du bruge den dybe rengøringscyklus.

Tænd printeren.

Åbn mappen Printere: I Windows 7 skal du klikke på menuen "Start" i nederste venstre hjørne af skærmen og derefter klikke på "Enheder og printere." Højreklik på printerens ikon, og vælg "Udskriftsindstillinger".

I Vista skal du gå til menuen "Start", vælge "Kontrolpanel", "Hardware og lyd" og derefter "Printere". Hvis du er i "Klassisk visning", skal du klikke på "Printere" direkte fra kontrolpanelet. Højreklik på printerens ikon, og vælg "Indstillinger".

I XP Home Edition skal du klikke på menuen "Start" og gå til "Kontrolpanel". Klik på "Printere og anden hardware", og vælg "Printere og faxenheder." Højreklik på printerens ikon, og vælg "Indstillinger".

I XP Professional Edition skal du gå til "Start-menuen" og vælge "Printere og faxenheder". Højreklik på printerens ikon, og vælg "Indstillinger".

Klik på fanen "Vedligeholdelse" i vinduet "Indstillinger", og klik derefter på "Rengøring".

Klik på “OK” i den resulterende dialogboks for at starte rengøringsprocessen for skrivehovedet.

Klik på knappen "Udskriv kontrolmønster", når rengøringen er afsluttet. Undersøg den trykte kontrolmønsterside for at afgøre, om der er behov for yderligere rengøring; i så fald fortsæt til næste trin.

Klik på knappen “Afslut” for at vende tilbage til fanen “Vedligeholdelse”.

Klik på knappen "Rengøring dybt".

Klik på "Udfør" og derefter på "OK" for at starte dybderensningscyklussen.

Udskriv et andet kontrolmønster, når dybderensningen er afsluttet. Strømindikatoren holder op med at blinke og lyser konstant, når rengøringscyklussen er afsluttet.

Advarsler

Hvis din printer stadig klarer sig dårligt efter rengøring og dybderensning af dine printhoveder, kan der være noget andet galt med printhovederne. Kontakt Canon for yderligere support.