Typer af telefonledninger

Telefonen er vigtig for driften af ​​virksomheder og kontorer overalt i landet samt vedligeholdelse af familie- og sociale netværk og er afhængig af en vigtig komponent - telefonledningen. Disse modulære stik forbinder din telefon til håndsæt, headset og vægstikket. De er også ansvarlige for at forbinde flere telefoner og forbinde telefoner til computermodemer. I USA bruges tre typer telefonkabler mest.

RJ-11-telefonledning

Du bruger sandsynligvis en RJ-11-telefonledning i dit hjem, da de oftest bruges til hjemmetelefoner. Disse telefonledninger bruges også til at forbinde din telefonlinje til din computers modem, så du kan få adgang til Internettet. RJ står for registreret jackstandard, mens tallet efter forkortelsen repræsenterer den nøjagtige standard på telefonledningen. 11 af RJ-11-telefonledningen betyder, at den består af et seks stikstik og to ledninger. Det er dette stikstik til forhold, der adskiller telefonledninger fra hinanden, selv når de ser identiske ud.

RJ-12-telefonledning

RJ-12, der ligner RJ-11-telefonledningen, består af et seksstikstik og fire ledninger og bruges af store virksomheder med flere telefonlinjer. De ekstra ledninger i denne type telefonkabel gør det muligt for bestemte telefonsystemer, såsom tastede telefonsystemer og PBX'er - telefonsystemer til private filialer - at genkende, når den ene linje bruges.

RJ-14 telefonlinje

RJ-14-telefonledninger har et seks-stikstik og fire ledninger som RJ-12. De ekstra ledninger i denne type ledning gør det nemt for dig at tilslutte en anden telefonlinje til det samme kabel. Midtertrådene fungerer som hovedtelefonlinjen, mens de ydre ledninger betjener den anden telefonlinje. Du vil sandsynligvis bruge en RJ-14, når du installerer en anden hjemmetelefonlinje eller i et lille kontormiljø, der ikke kræver mere end to telefonlinjer.