Sådan låses en mobil op med koder

Alle mobiltelefoner, der kommer fra mobiltjenesteudbydere, er "låst", medmindre andet annonceres. Udtrykket "låst" betyder, at telefoner er programmeret til kun at arbejde med et bestemt mobilservicefirma. Hvis brugeren forsøger at indsætte et SIM-kort fra et andet firma, vises en fejlmeddelelse, og telefonen foretager eller modtager ikke opkald. De fleste standardtelefoner, avancerede SmartPhones som iPhone er ikke inkluderet, bruger en simpel proces til at indtaste en bestemt kode for at låse mobilen op. Denne kode kan fås fra tjenesteudbyderen eller gennem et firma, der er specialiseret i mobilkoder.

Trin 1

Ring til din mobiltjenesteudbyder og anmod om "netværkskontrolnøglekode" eller lås op for kode. Hvis du forklarer udbyderen, at du ønsker at bruge din telefon på ferie i et andet land, kan virksomheden muligvis give dig koden. Da denne kode også kan bruges til at skifte udbyder, er de ikke forpligtet til at give den til dig.

Trin 2

Vælg et online firma, der har specialiseret sig i oplåsningskoder for mobiltelefoner (se Ressourcer). De fleste af disse virksomheder tilbyder en pengene-tilbage-garanti på deres koder. Både deres koder og metoder betragtes som sikre. Indtastning af den forkerte kode for mange gange kan gøre telefonen ubrugelig.

Trin 3

Søg efter din telefonmodel i databasen. Ikke alle telefoner og netværk understøttes på hvert websted, men de fleste større mærker og netværk er tilgængelige.

Trin 4

Indtast telefonens IMEI-nummer og andre krævede oplysninger for at se, om en oplåsningskode er tilgængelig til din telefon. IMEI er placeret på et klistermærke bag batteriet eller ved at indtaste * # 06 # på telefonen.

Trin 5

Udfyld ordren, og vent på, at koden skal leveres via e-mail.

Vent på, at koden ankommer via e-mail, og følg instruktionerne for at indtaste oplåsningskoden i telefonen. Generelt skal brugerne simpelthen indsætte et SIM-kort fra et andet mobilnetværk og indtaste den angivne kode for at låse telefonen op.