Sådan bruges Excel til fødselsdage

Microsoft Excel giver brugerne mulighed for at oprette påmindelser til bestemte datoer. Denne funktion gør det til et effektivt værktøj til at holde styr på vigtige datoer, såsom fødselsdage. Når regnearket er oprettet, kan du sortere oplysningerne efter dato og bruge betinget formatering, så kommende fødselsdage automatisk fremhæves.

Arranger dit regneark

Trin 1

Opret en række kolonner i Excel for de oplysninger, du skal spore. Potentielle kolonneoverskrifter inkluderer fornavn, efternavn, adresse og fødselsdag. Gør disse overskrifter fed for at adskille dem fra resten af ​​regnearket.

Trin 2

Indtast navnene, fødselsdage og andre oplysninger i regnearket under de tilsvarende kolonner. Indtast datoerne i et format, som Excel forstår. Du kan få adgang til formatindstillingerne ved at højreklikke på den celle, der indeholder en dato. Når den celle er formateret korrekt, kan du kopiere og indsætte den i resten af ​​kolonnen. Dette eliminerer behovet for at formatere datoerne igen.

Brug funktionen "Sorter" i menuen "Data" i Excel til at sortere dataene efter dato. Dette omarrangerer dataene i regnearket, så fødselsdage vises i kronologisk rækkefølge. Du kan vælge at sortere data i stigende eller faldende rækkefølge. For stigende data fra januar til december skal du vælge stigende rækkefølge.

Anvend betingede formater

Trin 1

Opret et betinget format, så kun fødselsdage, der finder sted i den næste uge eller måned, fremhæves på regnearket. For at få adgang til det betingede formateringsværktøj i Excel 2010 skal du gå til menuen "Stil" under fanen "Hjem" i Excel.

Trin 2

Klik på "Fremhæv celleregler" og "Administrer regler" i menuen Betinget formatering. Vælg indstillingen for at oprette en ny regel.

Trin 3

Anvend reglen på hele Excel-regnearket ved at kontrollere det celleområde, der er valgt i afsnittet "Administrer regler".

Trin 4

Klik på "Formater kun celler, der indeholder" som regeltype, og vælg muligheden for at formatere efter dato.

Trin 5

Klik for at vælge indstillingen "Datoer, der forekommer", og vælg derefter den formateringsregel, du vil implementere, f.eks. Fremhævelse af datoer, der finder sted i næste uge eller denne måned.

Klik på knappen "OK" for at gemme dine ændringer og anvende det betingede format på regnearket.