Genstart Finder i Mac OS X

Behøver du hurtigt at genstarte Finder i Mac OS X? Måske for en ændring at træde i kraft med en standardstreng, eller for at løse en simpel fejl eller et problem? Genstart Finder gør det bare, hvad det lyder, det afslutter Finder-programmet og genåbner det igen.

Sådan genstartes Finder på en Mac hurtigt

Den hurtigste måde at genstarte Finder i Mac OS X på er at bruge Dock på en Mac:

  • Hold nede Valgtast og Højreklik på Finderens Dock-ikon, og vælg derefter "Genstart" fra menuen

På en Mac-bærbar computer, vil en to-finger-mulighed, der klikker på Dock-ikonet for Finder, afsløre kommandoen "Genstart", som genstarter Finder-programmet.

Option + Højre klik afslører den ellers skjulte "Genstart" indstilling i menuen. Hvis du vælger denne mulighed, får Finder til at afslutte og genstarte sig selv, og hele skrivebordet opdateres i processen. Derudover træder eventuelle ændringer i Finder med standardkommandoer eller andre tilpasninger i kraft med genstart.

Genstart Finder kan være en nyttig fejlfindingstip til nogle underlige opførsel, der kan opstå på Mac-skrivebordet, og det er meget hurtigere og mindre påtrengende end en fuld systemstart.

Uden for fejlfindingsformål kræver mange tilpasninger og standardkommandoer, at kommandoer skal genstarte Finder, for at ændringerne kan træde i kraft.

Alternativ tilgang: Genstart Finder fra Terminal i Mac OS X

Hvis Dock-tricket ikke virker af en eller anden grund, eller måske fordi du allerede er på Terminal, når du bruger noget som en standardstreng, kan Finder også genstartes direkte fra kommandolinjen med følgende syntaks:

killall Finder

Da Finder er en proces som enhver anden applikation på Mac, kan du også afslutte Finder og behandle den som enhver anden applikation med en kommando med afbrydelse eller "kill", hvorved den forbliver lukket helt.

Du kan også starte Finder fra kommandolinjen, hvis den ikke genstartes automatisk af en eller anden grund:

/System/Library/CoreServices/Finder.app/Contents/MacOS/Finder &

Vil du se, hvordan begge disse genstart Finder-metoder ser ud, før du gør det selv? Ingen sved, her er en kort video, der viser, at Finder genstarter fra ikonet Option + Right-Click Dock-ikonet samt som killall Finder-tricket:

Dette er demonstreret i OS X Yosemite, men teknikken fungerer det samme i alle versioner af Mac OS, der har eksisteret fra starten af ​​OS, der kører på Mac'er, herunder Yosemite, Mavericks, Mountain Lion, Snow Leopard osv. Og sikkert ud over fremtid.

Hvad hvis Finder genstartes, men det vil ikke åbne sig igen?

Hvis du tilfældigvis genstarter Finder på denne måde, men den ikke vil genåbne på egen hånd, kan du tvinge genstart Finder med den åbne kommando ved hjælp af disse anvisninger, det sker normalt ikke, og i næsten alle tilfælde ved hjælp af genstart metoder som beskrevet ovenfor vil udløse Finder til at åbne igen automatisk.

Bemærk, at hvis du forlader Finder-appen lukket (som i, helt afslutter), gemmer du skrivebordet, ikonerne og filsystemets browser, hvilket måske ikke er ønskeligt for alle brugere. Det anbefales generelt ikke.