Mac OS X 10.7 Lion indeholder en Video & Media Encoder i Finder

Mac OS X 10.7 Lion indeholder medier og videokodningsværktøjer direkte i den nye Finder.

Du kan få adgang til video-encoderen ved at højreklikke på en filmfil og derefter vælge "Encode Selected Video Files" som vist på skærmbilledet nedenfor:

Dette fører til konverteringsindstillingerne, hvor du kan vælge dine mediekodningsindstillinger. Her kan du indstille kodning til 480p, 720p, 1080p eller kun lyd. Disse muligheder dækker hele spektret af eksisterende iOS-hardware, og foreslår også, at fremtidige iOS-enheder vil kunne afspille 1080p video (Apple TV 3 måske?).

Kun lyden er en anden fin touch, og det ser ud til, at det fjerner behovet for værktøjer som Evom, hvis du vil konvertere videofiler til MP3-format.

Brugere, der ønsker en nem måde at konvertere videoer til din iPhone eller iPad på, er vist af apps som videoen til iPhone-værktøjet Miro Video Converter, der sidder øverst i Mac App Store. Det er klart, at Apple vil fjerne (opfattet) kompleksiteten af ​​disse typer opgaver, og at opbygge en mediekoder i Mac OS X Lion er et godt skridt i den retning.

Det er værd at påpege, at mens denne funktion vises i Developer Preview, bliver den muligvis ikke frigivet i den endelige version af Lion. Jeg synes, det er en god tilføjelse til Mac OS X, så lad os håbe det er.

Tak til David for tip og screenshots!