Hvad er forskellen mellem en skærm og et tv?

HDTV'er er primært designet til underholdningsformål, hvor brugere ser indhold via Blu-ray, DVD, udsendelse, kabel og internetstreaming. Computerskærme er generelt beregnet til at være forbundet til stationære tårne ​​eller bærbare computere og til at vise data, tekst, billeder og videoer. Der er nogle ligheder og forskelle mellem de to, herunder billedteknologi, skærmstørrelser, synsafstand og tilslutningsmuligheder.

LCD-teknologi

Den mest almindelige lighed mellem et HDTV og en skærm er billedteknologien med flydende krystaldisplay, der bruges i begge. I dag bruger de fleste tv'er og skærme en forbedret version af LCD kaldet LED. Lysemitterende dioder lyser op på skærmen som erstatning for lysstofrør, der bruges i LCD. Som et resultat af ændringen er LED-skærme lettere og tyndere, genererer mindre varme og bruger mindre strøm end sammenlignelige LCD-skærme. LED-skærme og HDTV producerer også lysere billeder og mere levende farver.

Monitor skærmstørrelse og visningsafstand

De fleste computerskærme er i området 21 til 27 tommer, med den gennemsnitlige synsafstand omkring en til tre meter fra skærmen. Nærhed til skærmen betyder, at billedets skarphed og klarhed er afgørende, da små skrifttyper og tekststørrelser er normen. Oprettelse af den nødvendige opløsning opnås lettere på en mindre skærm, hvor billedforvrængning og skarphed er mindre et problem. Efterhånden som skærmstørrelserne på skærmen bliver større, skal billedopløsningen også øges, så det samme niveau af billedklarhed opretholdes på den samme synsafstand på en til tre fod. Ellers reduceres billedets klarhed og skarphed, når skærmstørrelsen øges, hvilket tvinger seeren til at bevæge sig længere væk fra computerskærmen for at genvinde sammenlignelig klarhed.

HDTV-skærmstørrelse og visningsafstand

Da HDTV'er er designet med underholdning i tankerne, er skærmstørrelser meget større end for computerskærme. De fleste tv-skærmstørrelser spænder fra 32 til 72 tommer, med nogle få modeller endnu større. En nøglefaktor til at nyde HDTV er i den store skærmoplevelse og den fordybende karakter af et HD-billede. Typisk sidder en seer hvor som helst fra 6 til 12 fod væk fra skærmen, afhængigt af rumlayoutet og skærmstørrelsen. De fleste HDTV'er bruger også en type flydende krystalpanel (kaldet In Plane Switching eller IPS) designet til bredere synsvinkler, så seerne ikke behøver at sidde lige foran skærmen for at nyde oplevelsen.

Forbindelse

HDTV har underholdningsrelaterede portforbindelser til at rumme forbindelsen mellem spilenheder, lydudstyr, DVD- og Blu-ray-afspillere og internetstreaming. Disse inkluderer generelt HDMI-porte sammen med USB- og SD-medieåbninger til billeder og anden anvendelse. En computerskærms porte er mere computerrelaterede i stedet for underholdningsrelaterede med typiske forbindelser til stationære tårne ​​og bærbare computere. Hvis du har de rigtige porte på en computerskærm, kan du også forbinde de samme enheder som på et HDTV.

Andre overvejelser

HDTV'er leveres med en indbygget digital tuner, fjernbetjening og en mere kompleks skærmmenu med flere visningsmuligheder. Højttalere er indbygget i et HDTV, og de fleste har lydporte til eksterne enheder, mens computerskærme muligvis ikke har nogen højttalere eller lydporte, men i stedet stoler på den enhed, de er tilsluttet til lyd.