Multimode Vs. Single-Mode Fiber

En optisk fiber henviser til en fleksibel, tynd fiber, gennem hvilken lys kan transmitteres via interne refleksioner. Optiske fibre kan have form af single-mode eller multimode fibre.

Definitioner

En single-mode fiber refererer til en optisk fiber designet til kun at bære en mode eller en enkelt lysstråle. En multimode fiber er optisk fiber, der er i stand til at transmittere flere tilstande eller lysstråler samtidigt, hver med en forskellig refleksionsvinkel inden i den optiske fiberkerne.

Kerneforskelle

Multimode fiber og single-mode fibre har betydelige kerneforskelle. Multimode fibre indeholder lysbærende kerner, der er 62,5 mikrometer eller mere i diameter. Single-mode fiber indeholder en lysbærende kerne, der har en diameter mellem 8 og 10 mikron. En mikron er en milliontedel af en meter.

Forskelle i båndbredde

En multimode fiber giver båndbreddetransmissioner på et par hundrede megahertz (MHz) pr. Kilometer (km) længde. Multimode-fibre tillader transmissionsafstand på op til ca. 10 miles og kan bruges med modtagere og optiske sendere, der er relativt billige. Single-mode fibre transmitterer over afstande, der er større end 10 miles, men skal bruges med solid-state laserdioder eller andre single-mode sendere. En diode refererer til en enhed sammensat af to terminaler, der fører strømme i en retning. Single-mode sendere kan være op til fire gange så dyre som multimode fiberudstyr.