Computere, der bruges i restauranter

Restaurantbranchen fungerede engang primært på arbejdskraft, gasflammer og papir og blyant. I dag er en moderne restaurant et højteknologisk edb-miljø, hvor mange opgaver udføres automatisk af computere for at få driften til at fungere glat og for at lette belastningen på medarbejderne i denne krævende servicevirksomhed. Restauranter, der spænder fra fastfoodburger til fine spisesteder, er afhængige af computere for at give en virtuel hånd.

POS

POS-systemet revolutionerede restaurantbranchen. POS står for salgsstedssystem, og det er ansvarligt for en række opgaver. De mest avancerede restauranter har POS-systemer, som servere bruger til at indtaste deres gæstes ordrer. Systemet dirigerer ordrene til køkkenet, hvor en række printere deler ordren op med madlavningsstation og sender billetter til de rigtige kokke, så hver ved, hvad de skal forberede og hvornår. Systemet kan konfigureres til at sende et forsinket signal, så appetitvækkere koges et par minutter før hovedretterne. Systemet er også ansvarlig for afregning af regningen, kan bruges som et kasseapparat til at indsamle betaling. Det kan også programmeres til at fungere som et tidsur for medarbejderne.

Kreditkortmaskiner

Det er svært at finde en større restaurant, der ikke accepterer kreditkort. Så mange mennesker stoler på betalingskort i stedet for kontanter, at restauranter vil gå glip af salget, hvis de ikke accepterer plastik. Computerstyrede kreditkortmaskiner linker ofte direkte til POS-systemet og sender en række transaktioner til et behandlingsfirma i slutningen af ​​dagen, når midlerne deponeres direkte på restaurantens bankkonto.

Desktopcomputere til ledelsesfunktioner

Restaurant manager er en travl person. Han eller hun er ansvarlig for den overordnede drift af restauranten fra forsiden af ​​huset til køkkenet og skal også forsøge at opretholde bogholderiets afslutning på virksomheden. Kontorcomputere er et must for restaurantledere. De bruges til at bestille forsyninger, spore beholdning, behandle lønningslister og spore salgstendenser.

Selvbetjeningsbestilling

Selvom det endnu ikke er almindeligt i restaurantbranchen, kan selvbestillingsprogrammer snart oftere bruges i store restauranter for at fremskynde servicen og reducere lønomkostningerne. Nogle fastfood-restauranter har allerede kiosker, hvor kunden kan slå i, hvad han vil spise. En elektronisk besked sendes til kokken, hvilket undgår behovet for en ordretager eller servitrice.

Hyppige spisesteder og gavekort

Nogle restauranter deltager i hyppige spiseprogrammer eller andre belønnings- eller incitamentsprogrammer for at tilskynde offentligheden til at vende tilbage. Medlemskort udstedt til gæster køres gennem en læser, der er tilsluttet en computer af et medlem af tjenestepersonalet. Softwaren beregner eventuelle rabatter, udgør pointbelønningsfordele og informerer serveren om enhver handling, der skal foretages, såsom at tilbyde en gratis drink eller anden belønning. Tilsvarende kræver elektroniske oplysninger om summen af ​​gavekort eller resterende beløb en computer.