Få en kalender fra kommandolinjen til enhver dato, måned, år

Selvom næsten alle har vores telefoner limet til os med en dedikeret kalenderapp, kan brugere, der bruger lang tid i kommandolinjen, være mere effektive at blive sat i stedet for at gå til en anden app eller hente en anden enhed til at vende rundt i kalenderen og find en given dato. Ved hjælp af et simpelt kommandolinje-kalenderværktøj kan du straks generere en kalender, hvilket er fantastisk til hurtig reference til datoer og lejligheder. Går videre kan du endda lave en kalender for enhver dato, i et hvilket som helst år og i en måned, uanset om det er det nuværende år og måneden, sidste år, engang i det romerske imperium eller dybt i House Atreides fjerne fremtid.


Dette er en simpel kommando, der fungerer sammen med Mac OS X og Linux, så selvom du ikke er for komfortabel med kommandolinjen, kan du stadig følge med. På Mac'en skal du åbne Terminal applikationen fra / Applications / Utilities / for at komme i gang.

Generering af en kalender fra kommandolinjen til enhver dato

På den mest enkle form kan du udskrive en kalender for den aktuelle måned ved at skrive:

cal

Dette genererer en kalender for den aktuelle måned i indeværende år, der viser hvilke datoer der falder på hvilke dage. Nice og nyttigt.

For at få en kalender genereret til en bestemt måned i et bestemt år, brug følgende kommandosyntax, erstatte tallene som det passer for den givne måned og det ønskede år:

cal 5 2018

Du kan gå så langt ind i fortiden eller i fremtiden som du vil, og generere en nøjagtig kalender for en måned og et hvilket som helst år. Har du lyst til at rejse tid? Bare sæt datoen ind i Kalender, det er nemt:

For tiden rejsende, kalenderen grænser på året 9999, så hvis du håber at gå ud over det, kan du have et problem. På samme måde begynder kalenderåret i år 1 som de fleste gregorianske kalendere gør, så du har måske ikke meget succes med at prøve at besøge dinosaurerne med dette værktøj.

Du kan også generere kalendere i et godt nemt at læse ASCII-format i et helt år, og udskrive månederne på et net, der kan scannes som:

cal 2016

Nem at generere, let at læse, og du behøver ikke engang at henvise til Kalender-appen på Mac eller iPhone, det er lige her i Terminal.