Sådan fremskyndes Slingbox-gennemstrømningen

Slingbox er en medieenhed tilsluttet dit hjemmefjernsyn og kabel- eller satellit-tv-modtager. Det giver dig mulighed for at logge ind på din Slingbox-konto via Slingbox-webstedet eller en Slingbox-mobilapp og se dit hjemmefjernsyn fra hvor som helst. En almindelig klage over Slingbox er billedkvaliteten, som påvirkes af signalet eller gennemstrømningen. Med mange hjemmenetværk er problemet en firewall og routeropsætning mellem Slingbox og omverdenen. Du kan nemt justere dette for at fremskynde din Slingbox-gennemstrømning med en anden offentlig IP-adresse og ved at placere Slingbox uden for dit hjemmenetværk.

Trin 1

Kontakt din højhastighedsinternetudbyder og anmod om en anden offentlig IP-adresse. Kabel-internetudbydere giver for eksempel en IP-adresse, der vender offentligt, når din internettjeneste oprindeligt er oprettet, men tilbyder flere, hvis kontoindehaveren anmoder om det.

Trin 2

Sæt Slingbox direkte i kabelmodemet eller til en switch, der er tilsluttet kabelmodemet. Hvis dit kabelmodem er langt fra det sted, hvor dit tv og kabelmodtageren er placeret, kan du flytte kabelmodemet eller Slingbox, så de er tættere på eller bruge et længere Ethernet-kabel.

Trin 3

Skift indstillingerne på din Slingbox-konto via Slingbox-webstedet. Du er nødt til at erstatte din originale IP-adresse med din nye, anden offentligt vendte IP-adresse.

Opdater din Slingbox Sling Player til desktop-visning, hvis du ikke har den aktuelle opdatering installeret. Du kan opdatere Sling Player fra din konto. Opdateringer til Sling Player og Slingbox-mobilapps inkluderer ofte forbedringer af kvalitet og streaming.