Sådan indstilles en manuel IP-adresse i Mac OS X

Der er tidspunkter, hvor en bruger bliver nødt til manuelt at indstille en IP-adresse i Mac OS X til en, som er kompatibel med et sammenkoblet netværk, enten wi-fi eller ethernet.

Her dækker du, hvordan du ændrer en Mac-IP-adresse til en manuel indstilling, og også hvordan du vælger en IP-adresse, som ikke vil være i konflikt med en anden maskine på det samme netværk.

 1. Start 'Systemindstillinger' fra Apple-menuen  (eller Spotlight)
 2. Klik på ikonet "Netværk"
 3. Nederst til højre klik på 'Avanceret' knappen
 4. I rullemenuen ved siden af ​​"Konfigurer IPv4" skal du vælge "Manuel" (eller DHCP med manuel adresse, hvis det er det du har brug for)
 5. Udfyld IP-adressen, undernetmasken og routeren, som det passer til det netværk, du har adgang til
  • Bemærk! Hvis du ikke har disse oplysninger, der er nødvendige for at være kompatible med et bestemt netværk, skal du spørge netværksadministratoren om den rigtige tildelte IP, subnet og router til brug
  • Tip: Plukker din egen manuelle IP-adresse? Nøglen er at vælge en manuel IP-adresse, der ikke er i konflikt med eksisterende IP-adresser på det tilsluttede netværk. Hvis netværksrouterens IP f.eks. Er "192.168.1.1", og netværket har 5 computere i alt, skal du manuelt vælge en IP langt uden for rækkevidden af ​​de potentielle computere (som sandsynligvis vil være 192.168.1.1 til 192.168.1.6 og osv., da IP'er typisk tildeles i en sekventiel rækkefølge), så en potentiel IP-adresse kunne være "192.168.1.75" eller et andet nummer, som ikke vil konflikt eller matche en eksisterende netværksressource
 6. Klik på 'OK'
 7. Klik på 'Anvend' for at indstille ændringen

Det er det! Indstillingerne træder i kraft, og du behøver ikke genstarte. Ikke for hårdt rigtigt? Computerbrugere kan undertiden være sjove, min kusine kaldte mig frantisk og spurgte mig, hvordan man manuelt indstillede sin IP-adresse, tilsyneladende på grund af de nuværende netværksforhold på hans laboratorium var dette et krav om at kunne have internetadgang. Fyren er strålende, han studerer for sin ph.d., men han antog bare automatisk, at indstilling af en manuel IP-adresse var kompliceret, efter at jeg gik gennem ham, lo han. Vær ikke bange for at få dine hænder lidt beskidte! Ting på en Mac er næsten altid nemmere end du tror.